Klaipėdos problemas spręs Vilniuje

Dviem Klaipėdos projektams – piliavietės teritorijos sutvarkymui ir konferencijų centro statyboms šalia jos nebuvo skirtas finansavimas. Miesto meras Vytautas Grubliauskas bandys situaciją pakeisti ūkio ministrui Rimantui Žyliui primindamas klaipėdietiškas šaknis.

Piliavietės projekto vertė siekia 5 mln., šalia jos būsimo konferencijų centro – 15 mln. litų.

Tačiau, anot V.Grubliausko, jie nepateko tarp tų, kurie galėtų gauti perskirstant atsiradusį finansavimą. Gali būti, kad vertinimo komisija nusprendė, kad projektai nėra tie, kurie jį galėtų gauti.

„Keista, kad priimtas toks sprendimas. Iš pradžių projektai buvo įvertinti labai gerai, o vėliau vidutiniškai. Ūkio ministro parašo dėl finansavimo neskyrimo dar nėra. Bandysiu jam švelniai priminti apie klaipėdietiškas šaknis. Tikiuosi, kad ministras skirs didesnį dėmesį projektams“, – vylėsi meras.

Ketvirtadienį Vilniuje V.Grubliauskas susitiks ir su kultūros ministru Arūnu Gelūnu. Su juo meras kalbės apie abu Klaipėdos teatrus. Taip pat bandys išspręsti klausimą dėl apgriuvusio garažo prie teniso kortų. Šis statinys priklauso Kultūros ministerijai.

„Šis klausimas buvo keliamas daug kartų. Savivaldybė savo statinius susitvarkė, o tas, kurį valdo ministerija liko. Statinys trukdo automobilių stovėjimo aikštelės įrengimui. Šį klausimą reikia spręsti. Tikiuosi, kad pavyks rasti bendrą kalbą“, – pabrėžė uostamiesčio vadovas.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos piliavietė

NAUJAUSI KOMENTARAI

nnn

nnn portretas
vargse Klaipeda-vel podukros vietoj,vel trupiniai.

saulius

saulius portretas
Gerai kad Kaunas atsikrade su Vilniumi dvimiescio minties.Nes tame mieste suvaziave visos lietuvos Ostapai ir prstumineja visokias afioras.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių