Klaipėdos r. savivaldybės neeilinis posėdis buvo neteisėtas

Naujasis Klaipėdos rajono savivaldybės meras "tvarkietis" Sigitas Karbauskas organizavo neteisėtą neeilinį tarybos posėdį, trečiadienį paskelbė Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

Pirmadienį vykusiame neeiliniame posėdyje buvo sudaryti savivaldybės tarybos komitetai, balsų skaičiavimo komisija, patvirtintas mero ir mero pavaduotojo darbo užmokestis.

Anot Vyriausybės atstovės, posėdis buvo organizuotas nesilaikant nei Vietos savivaldos įstatymo, nei savivaldybės tarybos reglamento reikalavimų: pažeisti posėdžio darbotvarkės sudarymo, tarybos narių, gyventojų ir Vyriausybės atstovo informavimo apie posėdį ir sprendimų projektų pateikimo terminai, sprendimų projektai nepaskelbti savivaldybės interneto tinklapyje.

"Taip vadinamas "neeilinis" posėdis nebuvo organizuojamas esant ekstremalių įvykių, atitinkančių Vyriausybės patvirtintus kriterijus, aplinkybėmis, todėl nors ir pavadintas "neeiliniu", privalėjo būti organizuojamas pagal įstatymo ir reglamento nustatytą tvarką", - teigiama pranešime.

K.Vintilaitė sustabdė šiame posėdyje priimtų sprendimų vykdymą ir pasiūlė svarstyti, ar naikinti mero potvarkį dėl neeilinio posėdžio sušaukimo.

"Siekdama užtikrinti teisėtą ir sklandų savivaldybės tarybos darbą bei siekiant išvengti teisminių ginčų, siūlau sustabdytus 2011-04-18 tarybos posėdžio sprendimus artimiausiame savivaldybės tarybos posėdyje panaikinti ir jų priėmimą organizuoti vadovaujantis įstatymo ir reglamento nustatyta tvarka", - teigia ji.

Kitas eilinis tarybos posėdis numatomas balandžio 28-ąją.

Klaipėdos rajone per vasarį vykusius savivaldos rinkimus daugiausia - dešimt - mandatų iškovojo "tvarkiečiai". Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai gavo septynias vietas, Lietuvos socialdemokratų partija - penkias, Žemaičių partija - tris, Liberalų ir centro sąjunga - dvi.

Balandžio 12-ąją meru čia išrinktas "tvarkietis" S.Karbauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gargzdiskis

gargzdiskis portretas
o kur buvo didieji savivaldybes Juristai Bagaciovas ar Jasas juk jie turejo patarti naujam merui kaip daryti kad nepaslysti Sigitai vyk tuos balvonus lauk nes jie trukdyti mokes u patirtis tai leidzia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių