Klaipėdos rajone likviduota metamfetamino laboratorija

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuras (ONTB) demaskavo nusikalstamą grupuotę, kurios nariai įtariami gaminę ir platinę psichotropinę medžiagą labai dideliais kiekiais.

Be to, Klaipėdos rajone likviduota metamfetamino gaminimo laboratorija - per policijos operaciją iš viso paimti beveik 3 kilogramai kvaišalų, pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Tyrimą uostamiesčio pareigūnai atliko bendradarbiaudami su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padaliniais.

Teisėsaugininkai įtaria, kad metamfetamino gaminimo procesą ir nusikalstamą grupuotę organizavo Norvegijoje už narkotinių (psichotropinių) medžiagų kontrabandą jau teistas klaipėdietis 43 metų Artūras D. Jam talkino jo pažįstamas, Klaipėdos rajono gyventojas 45 metų Kęstutis B. Jis, tyrimo duomenimis, sukonstravo psichotropinės medžiagos gaminimo įrangą.

Tyrimas realizuotas, kai kaltinamųjų bendrininkas - Klaipėdos miesto gyventojas 54 metų Nikolajus N. kelis kartus pardavė pirkėjais apsimetusiems asmenims apie 6 gramų kvaišalų. Per kratą daugiabučio rūsyje teisėsaugininkai aptiko dar apie 200 gramų metamfetamino.

Beje, kitoje baudžiamojoje byloje šis sulaikytasis jau yra kaltinamas platinęs psichotropines medžiagas labai dideliais kiekiais - 2011 metų rugsėjį kratos metu taip pat daugiabučio rūsyje policijos pareigūnai aptiko daugiau nei du kilogramus metamfetamino ir kitos psichoaktyvios medžiagos mišinio.

Įtariamas nusikalstamos veikos organizatorius Artūras D. buvo sulaikytas gegužės pabaigoje uostamiestyje. Nustatyta, kad tą pačią dieną prie vienos Klaipėdos rajone esančios kavinės jis perdavė bendrininkui apie pusę kilogramo metamfetamino.

Atlikę kratą Budrikų kaime esančiame Kęstučio B. garaže teisėsaugininkai aptiko metamfetamino gaminimo įrangą, chemines medžiagas bei dar apie 1,5 kilogramo psichotropinės medžiagos.

Kaltinamiesiems įteikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo psichotropine medžiaga labai dideliais kiekiais. Nusikalstamos veikos organizatorius suimtas, jo bendrininkams paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis labai dideliais kiekiais įstatymas numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pa

pa portretas
Ir pats dar vaika turi, juk apsiskus tau viskas.

kaimynai

kaimynai portretas
Tai kodel Kestas paleistas? Dar neuztenka ikalciu....? Na baisu kad po musu kaima tokiu menkystu seima trainiojasi. Pavojus mums ir musu vaikams. Sodinkit greiciau.

simas

simas portretas
nu nieko sau, ir klaipedoje veike fabrikas..malaciai
VISI KOMENTARAI 7

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių