Klaipėdos rajono merą opozicija verčia iš posto

Klaipėdos rajono savivaldybės opozicija pareiškė nepasistikėjimą meru Sigitu Karbausku bei vicemeru Egidijumi Skarbaliumi.

Pareiškimą pasirašė 14 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), Lietuvos socialdemokratų (LSDP) bei Nepriklausomos frakcijos atstovų.

Opozicija teigia nepasitikėjimą meru ir jo pavaduotoju Egidijumi Skarbaliumi reiškiantys norėdami "atstatyti normalią, dalykišką darbinę aplinką rajono savivaldybės administracijoje, seniūnijose, savivaldybei pavaldžiose įstaigose ir organizacijose, kad darbuotojai būtų vertinami ne pagal jų pažiūras, o pagal dalykinę kompetenciją ir individualias asmenines savybes, norėdami, kad rajono savivaldybėje būtų atstatytas įstatymo viršenybės prieš asmenines arogantiškas ambicijas principas ir aukšti politinės kultūros ir etikos standartai“.

Tikėtina, kad rajono mero kėdę gali užimti opozicijos lyderis, buvęs meras Vaclovas Dačkauskas.

„Rajono valdžia nebeturi daugumos. Oficialiai į opoziciją perėjus dar vienam tarybos nariui, mes turime daugumą“, – tikino socialdemokratas V.Dačkauskas.

Partijų „Tvarka ir teisingumas“, bei Žemaičių partijos atstovų valdančioji dauguma rajonui vadovavo keturis mėnesius.

Ar pritarti interpeliacijai, bus balsuojama neiliniame Tarybos posėdyje, kurį sušaukti meras privalo per dvi savaites.

„Rugsėjo 14-ąją meras turi sušaukti neeilinį tarybos posėdį. Jei jis to nepadarys, įstatymo numato mums tokią galimybę“, – aiškino V.Dačkauskas.

Pareiškimą TS-LKD frakcijos pirmininkas Dangirdas Lingys kartu su LSDP frakcijos vadovu Vaclovu Dačkausku S.Karbauskui įteikė trečiadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
atsispindi badas akyse...

bukimevieningi.lt

bukimevieningi.lt portretas
užeikite i bukimevieningi ten ir originalo dokumento kopiją galite pamatyti

na

na portretas
Tai dar nenurimus opozicija vis, dreba dėl permainų, reikalauja mero atstatydinimo, cha cha cha...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių