Klaipėdos rajono savivaldybės darbuotojų linksmybėms – ir gyventojų pinigai

Klaipėdos rajono savivaldybės darbuotojai penktadienį vakare rinkosi į sąskrydį Karklėje. Lėšų linksmybėms skirta ir iš savivaldybės biudžeto. Teigiama, kad švente norima motyvuoti darbuotojus.

Programa – neįpareigojanti

Klaipėdos rajono savivaldybės darbuotojų sąskrydis po pertraukos buvo organizuotas antrus metus. Jis vyko Karklėje esančioje poilsiavietėje "Žilvitis". Penktadienį vakare čia susirinko apie 100 valdininkų. Iš viso Klaipėdos rajono savivaldybėje dirba 220 darbuotojų.

"Pernai sąskrydyje dalyvavo 80 žmonių. Šiemet tikėjomės, kad jų bus daugiau. Susirinks apie pusę", – tvirtino Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Pasak vadovo, kai kurie žmonės norėjo atvykti į kolegų susibūrimą, bet negalėjo. Sąskrydis sutapo su jų asmeninėmis šventėmis.

"Nieko nepadarysi, taip nutinka. Niekada nesuorganizuosi renginio, kad į jį susirinktų visi darbuotojai. Neįmanoma susiderinti", – pasakojo direktorius.

Poilsiavietėje "Žilvitis" valdininkų šventė prasidėjo vakar vakare ir baigsis šiandien iki pietų.

Klaipėdos rajono savivaldybės darbuotojų laukė parengta programa. S.Karbauskas pasakojo, kad pasinaudota praėjusių metų sąskrydžio praktika.

"Programa neįpareigojanti. Kas norėjo – dalyvavo žaidimuose, kas norėjo – laiką leido prie jūros ar šiaip bendravo. Šeštadienį visi bus vaišinami kopūstiene", – pasakojo direktorius.

Galės ieškoti ir prabangos

Klaipėdos rajono savivaldybė samdė programos organizatorius. Tai atsiėjo apie tūkstantį eurų.

"Nenorėjome įpareigoti organizuoti renginį vienam skyriui. Norėjome, kad visi būtų svečiai", – tvirtino vadovas.

Dar apie 500 eurų sumokėta poilsiavietei "Žilvitis". Norintieji galės išsipirkti papildomų valandų pramogoms, tačiau jau už savo lėšas. Pasak S.Karbausko, darbuotojai patys turėjo pasirūpinti maistu, gėrimais.

"Iš kai kurių darbuotojų buvome sulaukę atsiliepimų, kad gal reikėtų pirkti ir maistą ar nuomoti prabangesnę sodybą. Klausė, ar to nenusipelnėme. Aš galvoju, kad genialumas yra paprastume. Reikia naudotis tokia vieta, kuri yra savivaldybės teritorijoje. Manau, kad jos pavydėti gali apie 90 proc. šalies savivaldybių. Paprasta, gera, ošia jūra. Juolab dabar – auksinis laikas", – tvirtino vadovas.

S.Karbauskas pasakojo, kad pats poilsiavietėje "Žilvitis" vasarą palydės jau penktus metus. Sąskrydžiui šis savaitgalis pasirinktas, nes stovyklavietėje sumažėjo darbo.

"Turime taikytis. Kam netiks paprasti nameliai, galės paėjėti porą šimtų metrų ir išsinuomoti prabangesnius. Organizaciniam komitetui ši vieta tiko. Yra ir salė, kur galima leisti laiką, jei oras blogesnis", – tvirtino vadovas.

Esmė – ne spindesys

Paklaustas, ar nesibaiminama neigiamos reakcijos, kad darbuotojų pramogoms leidžiami pinigai iš rajono biudžeto, S.Karbauskas atsakė: "Praėjusiais metais jau buvo panašus atvejis. Visuomenės akyse visi valdininkai yra blogiukai, veltėdžiai. Vadinasi, kažko nepadarome. Reikia dirbti taip, kad šis stereotipas būtų paneigtas."

Direktoriaus nuomone, darbuotojai nusipelnė sąskrydžio. Be to, pabendravę neformaliai, užmezgę kitokius ryšius, jie geriau organizuos darbą ir teiks geresnes paslaugas gyventojams.

"Taip atsidėkos už šventę. Tiesa, nenuomojame prabangios sodybos, kur vienam žmogui vieta kainuoja 100 eurų, neperkame maisto iš savivaldybės biudžeto. Juk esmė – ne spindesys. Svarbiausia pabūti kartu. Kad vadovai nesipuikuotų prieš pavaldinius, visi būtų kaip vienas kumštis", – pabrėžė vadovas.

Pasveikinti į sąskrydį susirinkusių Klaipėdos rajono savivaldybės darbuotojų vyko ir uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

S.Karbauskas tvirtino, kad buvo kviesti visos apskrities savivaldybių vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asilai komentatoriai JUS

Asilai komentatoriai JUS portretas
Ko cia verkiat ubagai. Kokia karkle isgrazejusi, kaip viskas sutvarkyta, grazu.

Nul<ė

Nul&lt;ė portretas
Biurokratai- išskirtinė rasė ir baliavoti už mūsų pinigus privalo. Visur::: kavinėse, gamtoje, darbe :)

Valdininkai

Valdininkai portretas
Gargždų valdininkams tik baliavot terūpi karklėj. Kur infrastruktūra??? Karklę Klaipėdai!!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių