Klaipėdos RATC sprendimai buvo teisėti

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto apylinkės teismas atmetė Palangos miesto, Kretingos ir Skuodo rajonų savivaldybių ieškinius, kuriais šios savivaldybės siekė panaikinti UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) valdybos sprendimus, susijusius su „vartų mokesčio“ padidinimu 2013 metais.

Septynių Klaipėdos regiono savivaldybių bendrai įsteigta ir valdoma KRATC nuo 2013 metų vasaros pradėjo mažinti Dumpių sąvartyne šalinamų atliekų kiekį jas atiduodama sudeginti į elektros ir šilumos energiją gaminančią termofikacinę jėgainę. Dėl šios priežasties išaugo KRATC atliekų tvarkymo sąnaudos.

KRATC administracija, atsižvelgdama į ekonominius veikos rodiklius, padidino atliekų sutvarkymo mokestį („vartų mokestį“) bei rekomendavo savivaldybėms atitinkamai didinti vietinę rinkliavą savo teritorijose. Kelios regiono savivaldybės suabejojo šia būtinybe.

2014 m. vasario 18 dieną Klaipėdos miesto apylinkės teismas savivaldybių ieškinius atmetė. 

KRATC administracija tikisi, kad su savivaldos specialistais ir politikais ras racionaliausius sprendimus, nes kuriant ekologišką ir taupiai veikiančią regioninę atliekų tvarkymo sistemą kartu reikia nudirbti dar daug darbų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių