„Klaipėdos“ redakcijos svečias G. Nausėda – apie ekonomikos perspektyvas

Dienraščio „Klaipėda“ redakcijoje viešėjęs ekonomistas Gitanas Nausėda, kandidatuosiantis LR prezidento rinkimuose, vienas pirmųjų įspėjęs apie 2007-ųjų ekonominę krizę, pastebi, kad pastarasis ekonominio augimo periodas, deja, artėja link pabaigos.

Artėjantį ekonominį nuosmūkį rodo stingstanti nekilnojamojo turto rinka, mažėjanti grąža į finansinius fondus, bei kiti ženklai. Anot G.Nausėdos, tai yra natūralus dalykas, nes ekonomika auga ciklais.

„Tas nuosmūkis ateis, tik štai klausimas, kada. Tačiau linkstama manyti, kad tai dar nenutiks 2019 metais, o galbūt – 2020-aisiais. Nebent labai paaštrėtų prekybos karai ir ta rececija būtų išprovokuota“, – teigė G.Nausėda.

Pasak ekonomisto, dabar labai įdomu, kaip elgsis centriniai bankai, nes šiuo metu Amerikos centrinis bankas ir Europos centrinis bankas yra labai skirtingoje padėtyje.

„Amerikiečiai palūkanų normas atstatinėja jau kelerius pastaruosius metus ir jos šiuo metu yra pasiekusios jau gana aukštą lygį. Tuo pačiu Europos centrinis bankas tebėra su nulinėmis palūkanomis. Ir jeigu dabar staiga prasidėtų ekonomikos krizė, Europos centrinis bankas liktų beginklis, jis nieko negalėtų padaryti, kad sustabdytų tą krizę, nes jo palūkanų normos ir taip nulinės“, – dėstė G.Nausėda.

Visą interviu skaitykite dienraštyje „Klaipėda“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
A kaip i KLaipeda ? Dviraciu Spartanu ar dar kitaip?

komentaruose

komentaruose portretas
beveik tik pensininkų marazmai..

Mokinė

Mokinė portretas
Palaikykime saviškį Klaipėdietį, nuostabios, šviesaus atminimo matematikos mokytojos Nausėdienės sūnų. Garbė Klaipėdai, kad šį Kandidatą palaiko ir nemaža dalis Lietuvos gyventojų. Toks kultūringas ir išauklėtas žmogus tikrai nepadarys gėdos ir reprezentuos Lietuvą pasaulyje.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių