Klaipėdos savivaldybė atsisako mokesčių

Uostamiesčio valdžia savanoriškai ketina atsisakyti į biudžetą planuotų surinkti 23 tūkst. litų, nes tris įmonės siekia atleisti nuo žemės ir patalpų nuomos mokesčių.

Tokiu būdu esą siekiama paremti lauko tenisininkus ir įmonę, prie Lėbartų kapinių norinčią atidaryti kavinukę.

Savivaldybė gavo bendrovių „BJK“ ir „Nordsekas“ prašymą jais šiais metais atleisti nuo valstybinės žemės nuomos mokesčio. Įmonės nuomojasi žemę, esančią K.Donelaičio g. 6A. Sklype yra lauko teniso aikštelių, pastatų, kuriuos bendrovės panaudos sutartimi perdavė Klaipėdos teniso trenerių federacijai. Teniso kortuose sportuoja apie 450 vaikų ir 200 suaugusiųjų, organizuojamos stovyklos, turnyrai.

„Jei mes šių bendrovių neatleistume nuo žemės nuomos mokesčio, jį įmonėms turėtų sumokėti Klaipėdos teniso trenerių federacija. Suprantama, kad dėl to pabrangtų lauko teniso treniruotės. Žinoma, biudžetui skaudu prarasti pinigus, tačiau taip mes siekiame išlaikyti vietą, kur galėtų sportuoti tenisininkai“, - aiškino Finansų skyriaus vedėja Aldona Špučienė.

Bendrovės per šiuos metus į miesto biudžetą turėjo sumokėti apie 20 tūkst. litų žemės nuomos mokesčio.

Mėnesį nemokėti patalpų nuomos mokesčio prašo ir bendrovė „Rovalga“. Ji yra laimėjusi konkursą ir iš savivaldybės išsinuomojusi patalpas Lėbartuose, pastate, kur yra ir Kapinių priežiūros tarnyba.

„Šių patalpų būklė labai prasta. Patalpų sienos - supelijusios, grindų  plytelės -  suskilusios, šviestuvai - išmontuoti, mediniai langai ir durys - seni, suskilinėję. Bendrovė nori patalpas susiremontuoti, sudėti plastikinius langus ir duris. Todėl ir prašo leisti mėnesį nemokėti nuomos mokesčio, nes nevykdo veiklos“, - aiškino Turto ir privatizavimo skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Mėnesio nuomos dydis - 2 tūkst. 700 litų be pridėtinės vertės mokesčio.

Anot G.Paulikienės, savivaldybė turi teisę bendrovę, kuri remontuojasi išsinuomotas patalpas, nuo nuomos mokesčio atleisti iki trijų mėnesių.

„Nors pinigų negausime, tačiau bus pagerintas savivaldybės turtas“, - teigė G.Paulikienė.  


Šiame straipsnyje: žemės nuoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių