Klaipėdos savivaldybė ir paštas sutarė, kad istorinis pastatas nebus parduotas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybė sutarė su Lietuvos paštu, kad įmonė neparduos istorinio pašto skyriaus pastato senamiestyje – savivaldybė turės pateikti pasiūlymus, kaip patalpas panaudoti, kad jos būtų nenuostolingos.

Kaip skelbia Klaipėdos savivaldybė, dėl šių sąlygų meras Vytautas Grubliauskas penktadienį sutarė su valstybės valdomos įmonės generaline direktore Lina Minderiene.

Pašto skyrius Aukštojoje gatvėje buvo uždarytas kovo pradžioje. Lietuvos paštas patalpas ketino parduoti, tačiau tam pasipriešino savivaldybė.

„Pašto siekis parduoti nebereikalingas patalpas yra logiškas ir suprantamas, tačiau šis skyrius – neatsiejama senamiesčio dalis, tad džiugu, kad prašymas netęsti pardavimo procedūrų buvo išgirstas. Dabar kamuolys pereina miesto pusėn – reikia neatidėliojant apsispręsti, kokioms reikmėms ar idėjoms realizuoti šios patalpos galėtų būti naudojamos“, – sako V.Grubliauskas.

Kaip vieną idėjų meras senojo pašto patalpose siūlo svarstyti Turizmo ir kultūros informacijos centro filialo įkurdinimą.

„Galbūt ant turistų atsineštų vokų ar atvirukų čia būtų galima uždėti ir simbolinį senamiesčio pašto antspaudą“, – sakė meras.

Uždaryto Klaipėdos 3-ojo pašto skyriaus patalpos Aukštojoje gatvėje nuosavybės teise priklauso Lietuvos paštui. Pastatas, kuriame veikė minėtas pašto skyrius, priklauso 1978 metais restauruotų namų kompleksui, jį sudaro penki XVIII–IX amžiaus simetriški, mansardiniais stogais dengti namai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
rusai vykdo plana kaip stabdyti klaipedos isorinio uosto pletra. Klaipedieciai uz pletra, o visa liberalu savivaldybe eina isikibdama pries. Liberalams itariu sumokejo rusai kad taip apgintu kaliningrado uosta. kodel prokurorai neiskelia bylos?????

klp

klp portretas
to is kauno, tavo pinigu dalis tam paste -0,00005 ct jei ir tai kazi ir imanoma

Zenonas Prtiekuliškis

Zenonas Prtiekuliškis portretas
Kaip gerai gerb. Mere, kad paklausėte. Nusipelnysit pagarbos. Matote, ką kalba Kauniečiai. Pagarba Jums.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių