Klaipėdos savivaldybė liks be kontrolierės

Klaipėdos politikai ketvirtadienį vyksiančiame miesto tarybos posėdyje turėtų pakelti rankas už tai, kad iš pareigų būtų atleista ilgametė savivaldybės kontrolierė.

Kontrolės iš audito tarnybai vadovaujanti Rimutė Judita Drazdauskienė pati pasiprašė atleidžiama iš darbo. Jos motyvas – atėjo laikas išeiti į pensiją. Prašymą ji parašė rugsėjo 23 dieną ir pageidavo būti atleidžiama nuo rugsėjo 30-osios.

Darbą paliekančiai savivaldybės kontrolierei priklauso dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio išeitinė kompensacija.

R.J.Drazdauskienė, kurios tarnyba pastaraisiais metais nustatydavo nemažai valdininkų padarytų pažeidimų, buvo užsitraukusi kai kurių politikų nemalonę. Valdančioji dauguma net du kartus miesto taryboje nepatvirtino pateiktos savivaldybės kontrolieriaus tarnybos ataskaitos.

Į kovą stojo ir savivaldybės administracija, kuri buvo padavusi R.J.Drazkauskienės vadovaujamą tarnybą į teismą. Kontrolierė, gavusi Klaipėdos apygardos prokuratūros prašymą, atliko patikrinimą, ar merui, jo pavaduotojams, patarėjai ir tarybos sekretoriui yra skiriamos išmokos kanceliarinėms išlaidoms. Patikrinimo akte, kuris buvo perduotas prokurorams, konstatuota, kad išmokos šiems politikams skiriamos neteisėtai.

Savivaldybės juristai kreipėsi į teismą, kad toks patikrinimo aktas būtų pripažintas negaliojančiu.

„Man keršija už tuos „vokelius“, - po patirto akibrokšto sakė R.J.Drazdauskienė.

Savivaldybės kontrolierius nėra politinio pasitikėjimo asmuo, todėl šias pareigas turėtų užimti konkursą laimėjęs žmogus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių