Klaipėdos savivaldybė neranda skyriaus vedėjo

Klaipėdos miesto savivaldybėje trečią kartą skelbiamas konkursas Personalo skyriaus vedėjo pareigoms eiti. Atrankos komisija iš dviejuose konkursuose dalyvavusių pretendentų norimo specialisto neišsirinko, nes kandidatai nepademonstravo aukšto profesionalumo lygio.

Viena – dviem etatais?

Žinia apie trečiąjį konkursą netrukus pasirodys viešumoje. Šiuo metu Valstybės tarnybos departamentas tikrina informaciją apie šį konkursą bei ieško norinčiųjų eiti šias pareigas tarp valstybės tarnybos rezerve esančių tarnautojų.

O kol kas Personalo skyriaus vedėjo funkcijas atlieka į Teisės skyrių savo noru iš Personalo skyriaus vedėjo pareigų pasitraukusi Jolita Grigaitienė.

„Manęs niekas neišvijo, aš pati pasitraukiau į tą veiklą, kuri man yra mielesnė“, – kalbėjo J.Grigaitienė.

Personalo skyriaus vedėjo pareigybė yra laisva daugiau nei pusę metų. Pati J.Grigaitienė aiškino, kad už tai, jog pluša dviem etatais, jai niekas dvigubos algos nemoka.

Pinigai nevilioja

„Skyriaus vadovo alga, neatskaičius mokesčių, tesiekia 900 eurų. Atlyginimai nėra dideli, todėl niekas nesiveržia dirbti“, – pripažino J.Grigaitienė.

Du kartus komisija kandidatus įvertino mažiau nei šešiais balais.

„Į konkursus pas mus niekas nesiveržia todėl, kad valstybės tarnautojo darbo užmokestis yra nedidelis. Reikalavimai keliami dideli. Paskutinį kartą konkurse dalyvavo du pretendentai, o prieš tai vykusiame konkurse panoro dalyvauti tik vienas asmuo. Šį konkursą teko nutraukti, privalu rinktis bent iš dviejų kandidatų“, – tikino J.Grigaitienė.

Savivaldybei ilgai teko ieškoti ir Sporto skyriaus vedėjo. Juo tapo Saulius Paliulis.

Netrukus bus skelbiamas Ūkio skyriaus vedėjo konkursas.

Paaiškėjo, kad ir pati J.Grigaitienė, kuri atlieka Personalo skyriaus vadovo pareigas ir dirba Teisės skyriuje, dalimi etato dirba teisininke dar ir Klaipėdos ekonominės plėtros agentūroje.

Tokių paslaugų prireikė įstaigai dėl bylinėjimosi teismuose, todėl nuspręsta, kad agentūros interesus gintų savivaldybės darbuotoja, o ne privati advokatų kontora.

Teistumas netrukdė

Įdomu ir tai, kad į Žemėtvarkos skyriaus vedėjo postą balandį vėl sugrįžo buvusi šio skyriaus vedėja Raimonda Gružienė. Ši valdininkė buvo nuteista už kyšio gavimą. Tiesa, ši istorija nutiko 2010 m., o valdininkės kišenę tuomet papildė tik 58 eurai. Teismo sprendimas buvo įpareigojęs R.Gružienę metams palikti vadovaujantį postą.

„Ji buvo atleista iš valstybės tarnybos. Tačiau teistumas buvo išnykęs ir ji dalyvavo konkurse skyriaus vedėjo pareigoms eiti“, – tvarkas aiškino Personalo skyriaus vedėjo pareigas einanti J.Grigaiteinė.

Paklausus, kaip komisija įvertino tą faktą, kad kandidatė yra teista už kyšio ėmimą, J.Grigaitienė aiškino, jog komisija to nevertino.

„Ji vertino žmogaus kompetenciją. Teikiant dokumentus konkursui kandidatui privalu nurodyti teistumą. Spėju, kad jis jau buvo išnykęs“, – situaciją komentavo J.Grigaitienė.

R.Gružienė kurį laiką dirbo eiline specialiste Žemėtvarkos skyriuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RP

RP portretas
Tikriausiai, pati "ponia" Jolita atrinkinėjo kandidatus į personalo skyriaus vedėjo vietą, todėl ir kandidatai neįtiko..... Žmonių yra norinčių dirbti, reikėtų pakeisti komisiją, o ypač J.Grigaitienę, nes ji vadovauja tam paradui.Laikas kestis. Užteks šokti pagal vieną dūdelę.

Jeigu skaidru butu

Jeigu skaidru butu portretas
Jeigu skaidrus konkursas butu, t.y. Dalyvautu stebetojai is Valstybes tarnybos departameno, profsajungu, kitu visuomeniniu komitetu -jie tokia teise turi, tai kazin ar nerastu taip ilgai. Kai niekas neitinka, tai ir neranda.

beda

beda portretas
Nejaugi kokio jauno liberalo neįkiš? Ai juk alga per maža, neįdomu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių