Klaipėdos savivaldybė už 1,3 mln. litų pirks 9 butus

Klaipėdiečiai savivaldybę užvertė pasiūlymais pirkti jų butus – paraiškų pateikta beveik dvigubai daugiau, nei pageidaujama įsigyti būstų.

Uostamiesčio savivaldybė dar liepą sužinojo, kad Vyriausybė skyrė 1,3 mln. litų socialinio būsto plėtrai – nupirkti naujų butų, į kuriuos galėtų įsikraustyti socialinio būsto laukiantys žmonės.

Iš pradžių planuota, jog už skirtą sumą pavyks nusipirkti 11 butų, tačiau įvertinę nekilnojamojo turto rinką, specialistai suskaičiavo, jog už 1,3 mln. litų galima įsigyti devynis butus. Šio mėnesio pradžioje jiems pirkti buvo paskelbtas konkursas.

Nurodyta, kad bus perkami dviejų kambarių butai, kurių plotas yra 42–56 kvadratiniai metrai.

Miesto dalis, kurioje yra butas, nesvarbi. Įsigyjant turtą bus atsižvelgiama į prašomą kainą ir buto būklę.

Pasiūlymai iš klaipėdiečių pirkti jų butus savivaldybėje priiminėti tik valandą. Per ją pateikta 16 paraiškų.

„Vokų dar neatplėšėme, todėl nežinome, nei kokius butus žmonės siūlo, nei kiek už juos nori gauti pinigų. Tai padarysime šią savaitę. Tada tikrinsime, ar pateikti visi nurodyti dokumentai, paskui vyksime apžiūrėti butų, vertinsime jų būklę, bus nustatoma ir reali turto vertė, o tada jau deramasi su savininku dėl pirkimo“, – apie laukiančias procedūras pasakojo Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Šiemet ketinama skelbti dar vieną konkursą butams iš klaipėdiečių pirkti. Numatoma, kad bus perkami trys būstai, o jiems įsigyti iš miesto biudžeto skirta apie 300 tūkst. litų.

Pernai savivaldybė socialinio būsto fondą papildė 16 vieno kambario butais, o šiemet nuspręsta pirkti didesnius būstus, nes toks poreikis.

Šiuo metu savivaldybei priklauso apie 1 tūkst. 700 gyvenamosios patalpos, iš kurių apie 260 yra socialiniai butai. Jie nuo gyvenamųjų patalpų skiriasi tuo, jog su nuomininkais sudaromos trejų metų terminuotos sutartys.

Eilės socialiniam būstui gauti Klaipėdoje laukia apie 2,5 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apgaviku salis

Apgaviku  salis portretas
zinome kaip ten perka,nuo vieno buto 20 tukstanciu pasidalina tarp saves,tai yra savivaldybes korumpuoti dalyviai,nekilnojamo turto agenturos ir atsiriekia duoneles.

zirzaline

zirzaline portretas
priiminėjo pasiūlymus tik 1 val. kad nebūtų didelės pasiūlos ir pigiai. Dabar galima pirkti kur kas pigiau ir nupirktų tikrai ne 9 butus,verslininkai jūs.

OHO

OHO portretas
Cia geras, tai vienas butas uz 145000 litu... Na tai neblogai kazkam nuskils, nes butai nebus naujos statybos..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių