Klaipėdos savivaldybėje – gausybė naujų etatų

Kurį laiką darbuotojų skaičių mažinusi uostamiesčio valdžia užsimojo jį didinti ir pirmasis šuolis – galingas. Savivaldybės administracijoje numatyta įsteigti 60 naujų valdininkų etatų.

„Nebebūsime ta savivaldybė, kurios išlaikymas vienam gyventojui kainuoja pigiausiai Lietuvoje. Tiesiog dirbame ir matome, kur reikia tobulinti struktūrą. Keičiasi teisės aktai, mums nuleidžiama daugiau darbų, todėl ir reikia daugiau žmonių“, - aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Daugiausia naujų etatų bus įsteigta todėl, kad nuo kitų metų pradžios įvedama centralizuota savivaldybės biudžetinių įstaigų buhalterija. Dėl šios priežasties įstaigose sumažės apskaitos darbuotojų, nes jie bus perkelti dirbti į savivaldybės administraciją.

Planuojama, kad biudžetinių įstaigų buhalterija rūpinsis 48 nauji valdininkai. „Mes juos priimsime dirbti į savivaldybės administraciją, nes taip prisiimame atsakomybę už tai, kad biudžetinių įstaigų buhalterijos būtų tvarkomos tinkamai. Tačiau neatmetu tikimybės, kad ateityje visi tie darbuotojai iš savivaldybės bus „išimti“ ir įkurta naują biudžetinė įstaiga“, - teigė J.Simonavičiūtė.

Dar 12 naujų valdininkų į savivaldybė planuojama priimti, nes jai pavesta rūpintis daugiabučių namų renovacija, bendrijų, namų administratorių priežiūra. „Turimų darbuotojų tiesiog nebepakanka, kad galėtume tinkamai atlikti visas pavestas funkcijas“, - pabrėžė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė.

Ji patikino, kad naujų departamentų nebus kuriama, o naujieji darbuotojai turėtų dirbti prie įvairių skyrių įkurtuose poskyriuose.

„Šiai dienai tikrai negaliu pasakyti, kiek tų naujų etatų įvedimas kainuos mokesčių mokėtojams, kiek papildomai pinigų reikės darbo užmokesčiui“, - net preliminarių skaičių nedrįso įvardinti J.Simonavičiūtė.

Nauji darbuotojai turėtų būti įkurdinti greta savivaldybės esančiame pastate, iš kurio netrukus turėtų išsikraustyti Mažosios Lietuvos istorijos muziejus.

Šiuo metu Klaipėdos savivaldybės administracijoje yra 369 etatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

helena

helena portretas
brangioji ponia Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė, kad galėtumete tinkamai atlikti visas pavestas funkcijas - priimkite i darba kvalifikuotus darbuotojus ,o ne genties narius. kiek birzoje kvalifikuotu specialistu laukianciu darbu, o savivaldybe vis saviskius rikiuoja. geda.

zmogelis

zmogelis portretas
O kai prasai kad pakeistu darzelyje langus, tai pinigu nera... Isidarbinti savivaldybei.:DDDDD prajuokinat!!!!

Yo

Yo portretas
Vat per rinkimus ir parodykit kiek dar pasiruose tuos pacius zmones iaugusius i kedes matyt
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių