Klaipėdos savivaldybėje sumažės darbuotojų

Netylančios kalbos apie atleidimų bangą ir Klaipėdos savivaldybėje jau virto realiais skaičiais. Suskaičiuota, kad reikės panaikinti 35 valdininkų etatus. Žmonės bus atleidžiami kitų metų balandį.

Šiuo metu uostamiesčio savivaldybėje yra patvirtinti 388 etatai.

Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus teigimu, atlikta kitų savivaldybių darbuotojų skaičiaus analizė parodė, jog uostamiestis iš kitų miestų neišsiskiria.

Klaipėdoje 1000 gyventojų tenka 2,1 valdininko etato, Kaune - 2,5, Šiauliuose - 2,2, Panevėžyje - 3,7, Alytuje - 2,8.

Remiantis prognozėmis, kitų metų savivaldybių biudžetai bus mažesni nei šiais metais, todėl sykiu mažės ir darbo užmokesčio fondas. Norint sumokėti atlyginimus, reikia mažinti valdininkų skaičių.

Klaipėdoje rengiamas miesto tarybos sprendimo projektas, kuriam pritarus būtų šiek tiek pakeista savivaldybės struktūra ir panaikinti 35 etatai.

„Vienuolika etatų šiuo metu yra laisvi, todėl atleisti reikėtų 24 žmones. Kai kurie iš jų pensinio amžiaus, todėl galbūt skausmingų atsisveikinimų išvengsime“, - teigė R.Taraškevičius.

Tačiau jis neįvardijo, iš kurių skyrių darbuotojai bus atleidžiami. Meras taip pat neatskleidė pavardžių tų pensinio amžiaus darbuotojų, kuriems gresia netekti darbo. „Nereikia erzinti žmonių ir kelti panikos“, - argumentavo miesto vadovas.

Paklaustas, kiek per metus pavyks sutaupyti, kai bus panaikinti numatyti etatai, meras kol kad negalėjo atsakyti, nes esą ekonomija vis dar skaičiuojama.

Jis taip pat patikino, kad 35 valdininkų etatų panaikinimas - ne pabaiga. „Viskas paaiškės, kai po dviejų savaičių gausime skaičius, koks turėtų būti kitų metų savivaldybės biudžetas. Gali būti, kad mūsų rožinės svajonės apie etatų skaičiaus mažinimą suduš ir reikės atleisti daugiau žmonių. Bet kas dirbs? Juk reikia nepamiršti, kad kitais metais mums bus perduota ir dalis funkcijų, kurias iki šiol vykdė Klaipėdos apskrities viršininko administracija“, - kalbėjo R.Taraškevičius.  

Nuo spalio 1 dienos per 200 valdininkų atleido Vilniaus savivaldybė. Joje darbuotojų skaičius sumažintas nuo 923 iki 710.

„Apsivalyti“ planuoja ir Kauno savivaldybė. Ji ketina atleisti 137 darbuotojus ir jų skaičių sumažinti iki 750.


Šiame straipsnyje: valdininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių