Klaipėdos savivaldybės įkurtuvės tolsta?

Jau greitai bus metai, kai pajudintas uostamiesčio savivaldybės administracinių patalpų klausimas. Per tą laiką parengta studija, koks variantas miestui būtų geriausias, – atnaujinti senas savivaldybės patalpas, nuomotis, statyti ar pirkti naują būstinę. Tačiau kada popieriniai planai virs realybe, kol kas nežinia.

"Dar niekas nenuspręsta"

Siekis išsiaiškinti, kur galėtų įsikurti savivaldybės administracijos darbuotojai, miestui kainavo beveik 19 tūkst. eurų.

Tiek atsiėjo solidžios kompanijos "Resolution advisers LT" galimybių įvertinimas dėl administracinių patalpų praplėtimo, paslaugų teikimo ir darbuotojų darbo sąlygų gerinimo bei paslaugos teikėjo, kuris pasiūlytų geriausią naujų savivaldybės patalpų variantą, parinkimas. Tačiau kas toliau?

"Kol kas dar niekas nenuspręsta. Studija atlikta, apklausti nekilnojamojo turto vystytojai, kurie galėtų pasiūlyti savivaldybei naujas patalpas. Dabar galvojama, kas toliau. Nes sprendimas tikrai labai rimtas, neeilinis ir nekasdienis. Administracijos direktoriui Sauliui Budinui esu pateikęs visą medžiagą, kokie savivaldybės patalpų variantai įmanomi. Dabar jau miesto vadovai ir politikai svarstys, kas yra geriausia", – dienraščiui teigė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vadovas Edvardas Simokaitis.

Išlaikymui – ketvirtis milijono

Savivaldybės bendras turimų pastatų plotas siekia 11 tūkst. kv. m, tačiau realus naudingas plotas yra tik 6,2 tūkst. kv. m. Savivaldybės darbuotojų yra apie 450.

Vienai darbo vietai tenka 13 kv. m. Be to, mašinų vietų prie savivaldybės pastatų yra tik apie 100, o esą turėtų būti bent 240.

Finansinėse išvadose teigiama, kad šiuo metu išlaikyti 11 savivaldybės pastatų per metus kainuoja 274 832 eurus.

Naujos būstinės žvalgytasi teritorijoje, nutolusioje ne didesniu kaip 1 km atstumu nuo Klaipėdos miesto rotušės (Danės g. 17), Herkaus Manto ir Tiltų gatvių ribose.

Patalpas, tinkamas administracijos funkcijoms vykdyti, planuojama nuomotis ir / arba įsigyti.

Sieks likti centre

Potenciali vieta būtų Vitės verslo centras, esantis Naujojoje Uosto gatvėje. Taip pat naujos statybos biurų pastatas Liepų gatvės pradžioje ar renovuotas viešbutis "Viktorija" Naujojo Sodo gatvėje.

Kalbėta, kad savivaldybė galėtų įsikurti ir dabartinio Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastate, kurį iš esmės reikėtų renovuoti ir pritaikyti administracijos darbui. Svarstyti dar keli variantai greta uosto.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas dar prieš pusmetį dienraščiui sakė: "Bet kuriuo atveju mes turėtume likti miesto centre. Konkrečios vietos įvardyti negaliu. Bet labai svarbu ir kokiomis sąlygomis mes ten galėsime dirbti bei kiek tai kainuos."



NAUJAUSI KOMENTARAI

liusė

liusė portretas
jau užėme šalia esanti pastatą švietimo skyriui ir dar mažai,kada bus gana

nesuvokiu

nesuvokiu portretas
Jokių įkurtuvių. Visuose didesniuose miestuose- Vilniuje, Kaune, tarnautojų mažėja, tik Klaipėdoje jų daugėja.

kas per moliuskai

kas per moliuskai portretas
Gandraliskės. Tegu bosas pastato pagal projekta likisi dangoraizi ir galėsit pagerinti projekta labiai tinkanti savivaldybei ir puse aukstu užimti. Gal net aukstesni. Ten ir auto bus vietos.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių