Klaipėdos savivaldybės senjorams – naujos galimybės

Nuo kitų metų pradžios Klaipėdos savivaldybės darbuotojai – valstybės tarnautojai, sulaukę 65-erių, jei tik pageidaus, nebebus palydimi į pensiją, kaip iki šiol, bet galės toliau darbuotis pagal darbo sutartis. Tokia galimybė atsiras įsigaliojus naujam Valstybės tarnybos įstatymui.

Birželio pabaigoje į pensiją palydėta ilgametė savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė.

Sukakus nustatytam amžiaus cenzui, moteris turėjo baigti savo karjerą valstybės tarnyboje. Ją šiemet baigė ir dar kelios ilgametės savivaldybės valstybės tarnautojos.

Nuo artėjančių metų sausio 1-osios valstybės tarnautojams, sulaukusiems 65-erių, atsivers naujos galimybės.

Įsigaliojus naujam Valstybės tarnybos įstatymui, valstybės tarnautojai toliau galės dirbti savo darbovietėje, tik jau pagal darbo sutartis.

"Valstybės tarnybos riba yra 65 metai. Sulaukusiems šio amžiaus žmonėms valstybės tarnyba baigiasi arba gali būti pratęsiama iki metų. Būna, kad pratęsiame, būna, kad žmogus išeina iškart, sulaukęs tos dienos. Bet nuo kitų metų Valstybės tarnybos įstatymas numato mentorystę, tai yra valstybės tarnautojai nebūtinai turės išeiti iš darbo, bet, sudarę darbo sutartį, galės tęsti savo tarnystę. Manau, kad tokių tikrai atsiras, juolab yra žmonių, turinčių didelę patirtį, kuria gali dalytis su kitais", – teigė Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vadovė Inga Gelžinytė-Litinskienė.

Klaipėdos savivaldybėje yra 438 pareigybės, bet dirba (kartu su pakaitiniais) 451 darbuotojas. Didžioji jų dalis (386) – moterys ir tiktai šeštadalis (65) – vyrai. Vidutinis darbuotojų amžius – 46 metai.

Trečdalis darbuotojų (134) – vyresni nei 55 metų. Tarp jų yra 7 moterys, kurios yra sulaukusios 65-erių ir vyresnės.

Viena jų yra valstybės tarnautoja ir jos darbo sutartis baigsis rugpjūčio pabaigoje, likusios šešios dirba pagal darbo sutartį, todėl joms valstybės tarnybos įstatymo nuostatos negalioja – jos gali dirbti toliau. Tokių asmenų, dirbančių pagal darbo sutartis Klaipėdos savivaldybėje, yra 58.

Savivaldybėje dirba net 57 darbuotojai, kurių amžius siekia nuo 60 iki 64 metų. Kitais metais daliai jų bus galimybė tęsti savo karjerą savivaldybėje, sudarius darbo sutartį.

Šiuo metu nuolatiniam darbui savivaldybė ieško šešių žmonių, o pakaitiniam – penkių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monika

Monika portretas
Tik ne savivaldybėje , kitaip maurais visiškai apaugs ir ta šiandieninė padėtis tęsis kol tas pensininkes išneš pirmyn kojomis O gal jau mirtinai prišąlo prie savo kėdžių? Išvardinkit , kad žinotume be kurios nusęnusios poniutės Klaipėdai bus krachas?

miestietė

miestietė portretas
Atsiprašau,bet tos savivaldybės bobulkos po 60 ir 65 metus tinka tik grindis plauti,kokia čia paslaptis,kad tokių metų žmonėms jau mąstymas ne tas ir energija ne ta.Tegu užleidžia vietą jaunesniems,o tai dejuoja jaunimas emigruoja,o ką daryti tam jaunimui jei sėdi N metų sovietinė bobulė apsamanojusi ir laukia kol pirmyn kojom išneš.

Taip

Taip portretas
Protingieji labai ...Rimis ir visi kiti.Pasiskambinkit tam aukštinamam Matijošaičiui.Jo savivaldybėje dirba dvigubai daugiau žmonių nei Klaipėdoje.Ir iš vis - ne komentarai ,o kažkokios gaujos staugimas.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių