Klaipėdos savivaldybės svetainė – brokuota

Ne vieną šimtą tūkstančių litų kainavusi naujoji Klaipėdos savivaldybės interneto svetainė tampa tikru košmaru paprastam klaipėdiečiui, bandančiam čia susigaudyti ir atrasti elementariausią buitinę informaciją.

Ne vieną šimtą tūkstančių litų kainavusi naujoji Klaipėdos savivaldybės interneto svetainė tampa tikru košmaru paprastam klaipėdiečiui, bandančiam čia susigaudyti ir atrasti elementariausią buitinę informaciją.

Idealas – 3 pelės paspaudimai

Tai suvokė ir vos antrą mėnesį Informavimo ir e. paslaugų skyriui vadovaujanti Vilija Venckutė-Palaitienė. Ji ėmėsi iniciatyvos taisyti svetainės broką.

Pasak skyriaus vadovės, teisės aktai numato, kad oficialioje valstybinės institucijos svetainėje gyventojas reikiamą informaciją turi gauti trimis pelės klavišo paspaudimais. Esą paradoksalu, bet dažnu atveju savivaldybės tinklalapyje tai veikia, tačiau pripažįstama, kad vartojimui visgi ji ne visai priimtina.

Pavyzdžiui, naujoje puslapio versijoje savivaldybės kontrolierės ataskaitų rasti neįmanoma, savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo fondo turinys nepasiekiamas, jau nekalbant apie paprastesnę buitinę informaciją – pavyzdžiui, vietas darželiuose. Žmogui, kuris neturi sąlyčio su valdiška struktūra, tenka panaršyti kiekvienoje aktyvioje puslapio nuorodoje.

"Neturiu kuo ir pasiteisinti. Negaliu sakyti, kad tai – ne mano daržas. Tiesiog nėra galimybių greitai viską pertvarkyti. Kasdien fiksuoju puslapio nepatogumus, kuriuos reikėtų taisyti. Bet pati savivaldybė neturi galimybių pertvarkyti svetainę, nes yra paslaugos teikėjas, su kuriuo šis projektas buvo suderintas", – neslėpė V.Venckutė-Palaitienė.

Brangus nevykęs projektas?

Klaipėdos miesto ir visos apskrities savivaldybių svetainės buvo pradėtos kurti 2010-aisiais, gavus ES Informacinės visuomenės plėtros programos paramą. Septynių savivaldybių interneto svetainėms sukurti buvo skirta 2,16 mln. Lt. Pusė visų pinigų turėjo būti skirta įrangai įsigyti, kita dalis – programavimo ir dizaino sukūrimo darbams.

V.Venckutė-Palaitienė teigia, jog per savaitę iš savivaldybės darbuotojų ketina surinkti pastabas dėl internetinės svetainės nepatogumų ir tuos pastebėjimus susisteminti bei pateikti taisymui.
"Pirmiausia mums labai aiškiai reikia patiems žinoti, ko mes norime, nes bėda ta, kad kuo daugiau žmonių tame taisyme dalyvauja, tuo daugiau skirtingų vizijų randasi. Ir priimti sprendimą yra sudėtinga", – sakė V.Venckutė-Palaitienė.

Sieks paprastesnės versijos

Skyriaus vadovė teigė ketinanti savivaldybės puslapį grąžinti prie paprastesnės versijos. Svetainė klaipeda.lt turėtų tapti savotišku miesto portalu, kuriame būtų surinkta visa gyventojui reikalinga informacija, o ja naudotis būtų patogu.

"Tai – brangus nevykęs daiktas. Verčiu kolegas taisyti klaidas – naikinti neaktualią ar nesvarbią informaciją. Tačiau viskas vyksta pakankamai lėtai", – apgailestavo V.Venckutė-Palaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pencininkas

pencininkas portretas
Savivaldybej kokie vadovai toks ir lygis, ko noret, sovietines uzsisedeje senienos praeito amziaus, kad tik tai , dauguma sulinde i siltas vietas, neuzleidzia ne uz ka, gabiems- neimanoma isidarbinti savivaldybeje, vadovai patys dirbti nesugeba ar jau tingi,beto trukdo ju liguistas susireiksminimas...- savivaldybej akis bado ir juoka kelia tik, vadovauti nori bet aisku tik pagal savo isprusimo lygi, , Visiskai neprofesionalus visas vadovaujanciuju skyriams darbas.... Praatestuotu visus vedejus nepriklausomi auditoriai ar komisijos,dar ir direktorius, tai gal 10 proc. paliktu ir uztektu. Ar kas domisi ka veikia, t.y. dirba, savivaldybeje pvz vedeja skyriaus, vedeja poskyrio ir direktorius, visi ta pati-persiuntineja gyventoju rasta specialistams,kad atsakytu, o juk uztektu vien sekretores,kad persiustu tiesiai specialistui...ir greiciau butu ir pigiau.Dabar parasai zmogus prasyma savivaldybei-kol nukeliauja iki specialisto menuo praeina, nes visi palaiko reiksmingai, neskuba...

Vyckai

Vyckai portretas
Viskas vyksta visai ne taip. Liberastai susiranda pradžioj tokią "Sintagma". Sako... "davai darom biznį". Net nekreipia dėmesio, kad tos Sintagmos direktorius buvo areštuotas FNTT kartu su dar 50ties įmonių direktoriais už ES pinigų plovimo aferos organizavimą. Na... liberastai labiausiai patyrusius plovime kviečiasi matomai. Tada ta Sintagma ateina pas tokį UAB Idamas ir jiems sako "davai darom biznį. Liberastai mums duos du limus, mes jiem atgal nuatkatinsim vieną limą, mes pasiimam pusė limo, Jums duodam likusią pusę limo. Tada UAB "Idamas" pasamdo kokį studentą, kuriam duoda kokius 10 tūkstančių ir tas per vasaros atostogas padaro Klaipėdos savivaldybės svetainę, bei priduoda ją kaip diplominį darbą. Va... visi patenkinti - liberastai su limu, Sintagam su puse limo, Idamas su dar mažiau, ir studentas su visai mažai. Tik gaunasi toks š... kurį matom.

vytka

vytka portretas
man kaip pasako..kai svetaines kurimas tiek kainuoja norysi spjauti tam kurejui i snuki....cia arba pinigu plovimas arba tiesiogine apgaule..paziurejas i ta svetaine ..nieko ipatyngo nematau.....paprasta svetaine kuria galyma sukurti per savaite ..nematau nejokiu brangiu moduliu..ateina zmogelis nieko nesuprantantis pas web svetainiu kureja ir tas pradeda pasakoti pasakas..... darba kuris kainuoja simtas litu ir padaromas per keleta valandu ...tas sugeba prastumti uz keleta tukstanciu....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių