Klaipėdos savivaldybės valdininkės skundas tapo pagrindu ją atleisti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė, Klaipėdos apygardos teismo sprendimu, turi būti metams nušalinta nuo šio darbo.

Valstybės tarnautoją Klaipėdos miesto apylinkės teismas buvo nuteisęs už tai, kad ši 2010 metų gruodžio pabaigoje tarnybiniame kabinete iš interesanto už greičiau parengtą dokumentą priėmė 200 litų kyšį.

Tąkart nuteistajai buvo skirta bauda, tačiau teisė dirbti savivaldybėje bei vadovauti skyriui nebuvo atimta.

Ketvirtadienį išnagrinėjęs nuteistosios apeliacinį skundą teismas pripažino, kad 2,6 tūkst. litų bauda šiai valdininkei skirta nepagrįstai, todėl panaikino baudą ir metams atėmė teisę vadovauti skyriui.

Rašydama skundą R.Gružienė prašė ją nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal sutuoktinio laidavimą. Tačiau išnagrinėjęs visas aplinkybes teismas konstatavo, kad moteris nebuvo nuoširdi ir nerodė apgailestavimo dėl savo poelgio ir net iškraipė faktines aplinkybes, tad taikyti prašomą kur kas lengvesnę bausmę jai nematė pagrindo.

Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis įsiteisėjo nuo jo paskelbimo dienos, tačiau jį galima apskųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių