Klaipėdos senamiesčiui – mažiau lengvatų

Senamiesčio verslininkams norima apkarpyti nekilnojamojo turto mokesčio lengvatas. Kai kurie politikai siūlo jas visai panaikinti.

Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyrių peržiūrėti senamiesčio verslininkams teikiamų nekilnojamojo turto mokesčių lengvatų tvarką įpareigojo Finansų ir ekonomikos komitetas.

Jam ketvirtadienį ir buvo pateikti siūlymai, ką reikėtų patobulinti.

„Iš esmės didelių pokyčių nėra, atliko tik kai kurias korekcijas, kurios suderintos su verslininkais“, - teigė Mokesčių skyriaus vedėja Jolanta Uptienė.

Siūloma, jog nekilnojamojo turto mokesčio lengvata asmenims, užsiimantiems menais, dailiaisiais amatais, etnografiniais verslais, turizmo skatinimu, už praėjusius metus gali būti teikiama tuo atveju, jei jie veiklą tęsia ir einamaisiais metais. „Taip norime užtikrinti, kad senamiestyje vienerius metus padirbę žmonės neišsikraustytų“, - aiškino J.Uptienė.

Dar viena naujovė – lengvatų nesuteikti tiems asmenims, kurie yra įsiskolinę miesto biudžetui.

Nuo dalies nekilnojamojo turto mokesčio mokėjimo siūloma neatkleisti ir mažų parduotuvėlių, kuriose prekiaujama alkoholiniais gėrimais ar rūkaliais.

Daugiausia pinigų miesto biudžete esą pavyks sutaupyti, jei miesto politikai pritars, jog už kompleksinį senamiesčio pastatų fasadų ar stogų sutvarkymą jų savininkams nekilnojamo turto mokesčio lengvata bus taikome ne trejus, o dvejus metus.

Šiuo metu nekilnojamojo turto lengvatas gaunantys senamiesčio verslininkai į miesto biudžetą sumoka 30-50 proc. mažiau nei priskaičiuojama.

„Manau, jog tas lengvatas visai reikia panaikinti. Nueini į senamiesčio kavinukę, išgeri kavos, o kasos kvito neduoda. Mes remiame šešėlį. Tie, kurie dirba sąžiningai, matyt, išsivers ir be lengvatų, o tie, kurie negali išgyventi, išsikraustys. Natūrali atranka“, - tvirtino Finansų ir ekonomikos komiteto narė Zita Šličytė.

Tačiau kiti komiteto nariai su jos nuomone nesutiko ir siūlomoms lengvatoms pritarė.

Jei jas palaimins ir miesto tarybą, nekilnojamojo turto mokesčių lengvatų teikimo pakoreguota tvarka įsigalios nuo kitų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

veidmainiai

veidmainiai portretas
Liberalai Klaipėdoje kasmet švenčia Laisvės nuo mokesčių dieną, bet patys būdami Klaipėdoje beveik du dešimtmečius valdžioje daugiau nieko nedaro kaip kuria įvairiausius mokesčius...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių