Klaipėdos senamiestis pakvipo Užgavėnių blynais

Neaptingėjusių savaitgalį nosies iš namų iškišti klaipėdiečių laukė ne tik Kaziuko mugės, bet ir Užgavėnių linksmybės.

Vieną smagiausių kalendorinių švenčių sekmadienį kvietė švęsti senamiestyje praeivių nosis kutenę blynų kvapai bei gatveles užplūdę persirengėliai.

Kadangi šiemet renginio organizatoriai pasirinko turgaus temą, kiekvienoje šventės įvykių vietoje buvo stengiamasi sukurti atitinkamą atmosferą – klaipėdiečiai buvo masinami ką nors pirkti, parduoti, mainytis, o pavogus – grąžinti.

Užgavėnių dvasia pasklido kone po visą senamiestį, Aukštąja, Daržų, Tiltų, Didžiojo Vandens, Vežėjų gatvėmis svarbiausių šventės lankytinų „objektų“ maršrutu dardėjo persirengėlių vežimas.

Blusų turguje akys raibo nuo įvairiausių rakandų, tačiau, regis, praeiviai labiau smalsavo ir žioplinėjo, nei buvo nusiteikę išlaidauti.

Tačiau tradiciniam Užgavėnių skanėstui žmonės noriai vėrė pinigines – ties blynų pardavėjais nusidriekė net eilutės. Blynkiemyje šventės dalyviai galėjo pasmaguriauti ne tik karštais, ką tik iškeptais blynais, bet ir šiupiniu.

Blūdkiemyje susirinkusiųjų laukė linksmos atrakcijos: persirengėlių pokštai, dainos, šokiai bei svarbiausių Užgavėnių personažų – Lašininio ir Kanapinio kovos, simbolizuojančios žiemos ir pavasario dvikovą.

Renginio kulminacija tapo tradicinis Užgavėnių ritualas – „indulgencijos“ neišvengusi Morė supleškėjo liepsnos liežuviuose.


Šiame straipsnyje: Užgavėnės

NAUJAUSI KOMENTARAI

dangus

dangus portretas
smagu, fainai, SAUNUOLIAI !!!

ir

ir portretas
aš išsikėpiau blynų, paskaičius straipsnį :)

apgautoji

apgautoji portretas
eilinį kartą įsitikinau, kad žmones vieni kitus stengiasi kuo daugiau apgauti, o ypač tokiuose masiniuose renginiuose, pirkom žuvį iš Šilutės, vietoj vienuolikos litų sumokėjom trylika, ir tai išsiaiškinome pasvėrus tą žuvį ant kitų kontrolinių svarstyklių , kurios yra parduotuvėje, niekšai ir tiek, o mes keikiam valdžią, kokia bebūtų ji, jei mes patys nepasikeisim, visiems bus blogai, žmones, atsipeikėkit, nejau taip ir gyvensi norėdami viens kitą apgauti, apstatyti?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių