Klaipėdos senamiestyje – kvapų diversija?

Antradienio vakarą Klaipėdos senamiestyje pasklidus sunkiai ištveriamai smarvei, buvo sukviestos specialiosios tarnybos. Dėl jos iš barų ir kavinių buvo išprašyti lankytojai, o sūrio gaminių parduotuvė tą vakarą nutraukė darbą.

Sukosi galva

Sukilėlių gatvėje įsikūrusios sūrio gaminių parduotuvės administratorė tikino, jog smarvę darbuotojai jautė ir dieną, tačiau vakarop ji tapo nebepakenčiama.

"Tikrai smirdėjo. Tačiau darbuotojai dirbo. Beje, viena mūsų darbuotoja laukiasi, žmonės išėjo į lauką pakvėpuoti grynu oru. Kai kam darėsi bloga, sukosi galva. Smarvė tapo nebepakenčiama", – tikino įmonės administratorė.

Dėl smarvės į Sukilėlių gatvę sulėkė priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyrai, dujų tarnybos darbuotojai ir vandentiekininkai.

"Manėme, jog dujos. Galima juk ir į orą išlėkti. Iš pradžių avarinės tarnybos nieko negalėjo pasakyti. Man keista, kaip niekas neapsinuodijo, bet sąlygos tikrai buvo pavojingos", – tikino moteris.

Man keista, kaip niekas neapsinuodijo, bet sąlygos tikrai buvo pavojingos.

Aptvėrė teritoriją

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budinti komanda pirmiausia apžiūrėjo kanalizacijos šulinius, nes darbuotojai nurodė, jog smarvė skverbiasi būtent iš jų.

"Atvykus dujų analizatoriumi išmatuota kenksmingų medžiagų koncentracija ore. Fiksuota koncentracija viršijo normas", – pranešė Klaipėdos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba.

30-ies metrų spinduliu teritorija buvo aptverta "stop" juosta.

Buvo tikrinamas kanalizacijos vamzdis, nukelti trijų šulinių dangčiai ir vėdinama.

Ugniagesiai į įvykio vietą atvyko apie pusę aštuonių vakare, nuspręsta budėti iki beveik 22 valandos.

Vėliau išmatavus kenksmingų medžiagų koncentraciją ore paaiškėjo, kad normos nebuvo viršytos.

Išprašė lankytojus

"Kai buvo nustatyta, jog koncentracija labai viršija normą, mūsų paklausė, kaip mes dar gyvos esame. Mes iki šiol nežinome, kokios šio incidento priežastys. Buvo tik tiek pasakyta, jog pasikartojus smarvei skambintume Bendruoju pagalbos telefonu", – pasakojo sūrio gaminių parduotuvės darbuotoja.

Dėl smarvės buvo uždaryta sūrio parduotuvė ir barai.

"Mes dirbame iki 22 val., tačiau teko uždaryti parduotuvę. Dabar tokios smarvės nebejaučiame", – vakar teigė parduotuvės darbuotoja.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento specialistai tikino, jog informacijos apie senamiestyje įvykusį incidentą tarnyba net negavo ir žada aiškintis aplinkybes.

Mėginiuose normos neviršytos

Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė pareiškė, jog antradienį jokių kvapų neuostė.

"Mes kvapų nekontroliuojame. Aš vakar nieko neuosčiau. Nieko nežinau", – pareiškė Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja.

Įmonės "Klaipėdos vanduo" Gamybos direktorius Algirdas Špučys patikino, jog smarvės ieškota nuotekų kanalizacijos tinkluose.

"Paimti mėginiai nerodo jokių normų viršijimų. Kodėl taip nutiko, sunku pasakyti. Galėjo būti ir taip, jog kažkas kažką išpylė į kanalizacinius tinklus. Aiškinsimės. Bet išvėdinus ir pakartotinai pamatavus koncentraciją ore, lyg ir nebuvo nieko rasta", – tikino A.Špučys.

Vandentiekininkai tikino, jog jų sistemų nuotekų siurblinės veikia be trikdžių.

Beje, paimtuose mėginiuose ieškota naftos produktų, laboratoriniai tyrimai dar tęsiami.

Svarstyta, gal į nuotekų tinklus buvo pripilta skysčių, turinčių lakiųjų junginių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Perdolskis

Perdolskis portretas
"Atvykus dujų analizatoriumi išmatuota kenksmingų medžiagų koncentracija ore. Fiksuota koncentracija viršijo normas" Butent KOKIU medziagu??? Prasau patikslinti!!!

Buduliai

Buduliai portretas
Aplinkosaugos specialistai, klounai, kurie varto popieriukus, gali dar protokoliuką sukurpti juokingai sumai, kad tik įmonės nepatirtų nepatogumų, kur jie kavute begers ir .....Klaipėdos miestas buvo jaukus gražus miestas. O dabar eurų vergai pavertė miestą į triukšmo, smarvės, dulkių debesų, pavojinga gyvenimui vietove, žali plotai naikinami, seni medžiai iškertami, asfaltas ir nušiurę pastatai. Vietoj sukuriamų žalių plotų, statomi benamių barakai. Kurie 5 km. spinduliu apdergia viską, iš šiukšlių konteinerių paskleidžia šiukšles po miestą. Labai liūdna, verkiant reikalingas meras, kuris mylėtų miestą ir miestiečius, pavydžiu kauniečiams, jiems pasisekė.

Jūs debilai

  Jūs debilai portretas
Čia rusai puola.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių