Klaipėdos senamiestyje - nauja autobusų stotelė (papildyta)

Miesto autobusai nuo kitos savaitės pabaigos stos ir Tiltų gatvėje. Penktadienį čia jau buvo įrengtos dvi stotelės. Tik pastatyti ženklai, žymintys, kad Tiltų gatvėje stos autobusai, sukėlė gyventojų pyktį.

Miesto autobusai Tiltų gatvėje tarp Senojo turgaus ir Atgimimo aikštės stos nuo ketvirtadienio.

Pantkadienį šiame ruože buvo įrengtos dvi stotelės prie 19 namo, kur anksčiau veikė sporto prekių parduotuvė, ir prie 16 namo, kur įsikūręs prekybos centras. Jos pavadintos „Senamiesčio“ vardu.

Sprendimą įrengti autobusų stoteles priėmė Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija, sulaukusi gyventojų prašymų.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, jog toks sprendimas yra susijęs su artėjančiomis šventėmis regata ir čempionatu. Siekiama pagyvinti senamiestį. Tačiau manoma, kad ji liks ir toliau.

„Tokia mūsų pozicija. Stotelė Tiltų gatvėje reikalinga“, – pabrėžė vadovas.

Anot G.Neniškio, pagal reikalavimus miestuose stotelės turi būti įrengtos nuo 300 iki 600 metrų atstumu. Dažnesnis tankumas rekomenduojamas vietose, kur yra didelis keleivių srautas, kad į vieną stotelę nesueitų daug žmonių. Paprastai taip būna miestų centruose.

„Klaipėdos centre situacija yra kitokia. Vienoje gatvės pusėje esančias Turgaus ir Atgimimo stoteles skiria 1100 metrų, kitoje – 900 metrų. Standarto visiškai nesilaikoma. Tad stotelė turi būti dėl geresnio susisiekimo. Jos pageidavo ir daug klaipėdiečių“, – tvirtino vadovas.

Anot G.Neniškio, juolab, kad šioje vietoje stotelė yra buvusi ir tarybiniais laikais.

Tačiau ne visi klaipėdiečiai džiaugiasi, jog autobusai stos Tiltų gatvėje. Tarp čia gyvenančių žmonių nepasitenkinimas kilo, tik pamačius stotelių ženklus.

„Kieno iniciatyva po Tiltų gatvės 19 namo langais atsirado autobusų stotelių ženklai. Po rekonstrukcijos čia buvo pastatyti suoliukai. Smagu buvo pasėdėti. Dabar reikės kvėpuoti autobusų išmetamosiomis dujomis. Ši gatvė ir taip dūsta nuo dūmų. Dabar autobusai bus priversti stoti du kartus. Vos pajudėjus iš stotelės juos stabdys šviesoforas. O kaip gatvėje prasilenks kitas transportas?“, – piktinosi gyventojai.

Išgirdęs, jog gyventojai piktinasi stotelėmis Tiltų gatvėje, G.Neniškis pabrėžė, kad autobusai nė vieno namo nesugriaus.


Šiame straipsnyje: viešasis transportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu nu

nu nu portretas
Tai bus vieni kamsciai taip reik suprast. Ten gyvenamuju namu vos keletas. Ar problema paejeti iki turgaus stoteles? Negi kas 250m stoteles darysim?

Gintas

Gintas portretas
Nematau čia jokio patogumo. Tik didės triukšmas ir užterštumas. Tarp Turgaus st. ir naujosios tik 300m. Negi tiek sunku paeiti? Regis naujoji Klaipėdos valdžia suko populizmo šunkeliu.

nesamonė

nesamonė portretas
Koks čia asilas sugalvojo, tai gi bus dar viena vieta kamščiam. Negi sunku šikną panešt 300 metrų iki turgaus.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių