Klaipėdos senamiestyje – triukšmo paieškos

Uostamiesčio tvarkdariai vėl žvalgėsi pažeidėjų. Šįsyk dėl triukšmo užkliuvo Žvejų gatvėje veikiantis restoranas "Katpėdėlė". Taip pat aštuoni vairuotojai nubausti už ne vietoje paliktus automobilius.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai kartu su policijos pareigūnais savaitgalį surengė reidą. Kaip įprasta, kontrolieriai užsuko ir į naktinėtojų pamėgtą Žvejų gatvę.

Joje gyvenantys klaipėdiečiai dažnai skundžiasi triukšmu. Ne išimtis – restoranas "Katpėdėlė".

"Katpėdėlės" lauko terasoje po 22 val. buvo leidžiama muzika. Išrašėme kvietimą atvykti pas mus dėl administracinio nusižengimo protokolo surašymo", – teigė Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Pašnekovo žodžiais, viešose aptarnavimo vietose po 22 val. Klaipėdoje negali groti muzika.

Pareigūnai taip pat nuvyko į naktinę kavinę "Nevtemus" Mažojo Kaimelio g. 1. Čia, kaip įtariama, prekyba alkoholiniais gėrimas vyksta ir naktį, kada tai nėra leidžiama.

Miesto valdžia žada apriboti šios kavinės prekybos laiką, paliekant tokį pat kaip ir visoms kitoms Lietuvos parduotuvėms – nuo 10 val. ryto iki 20 val. vakaro. Šis siūlymas dar bus teikiamas miesto tarybai.

"Nors įmonė buvo griežtai įspėta ir supažindinta su gresiančiomis sankcijomis, išvadų nėra padariusi", – apibendrino S.Valiulis.

Kituose naktiniuose baruose pažeidimų nenustatyta.

Aštuoniems kelių eismo taisyklių pažeidėjams Žvejų gatvėje surašyti protokolai už neleistinoje vietoje pastatytas mašinas.

Dar vasarą čia pasikeitė automobilių statymo tvarka – atsirado pėsčiųjų takus žymintys ženklai.

Senamiesčio gyventojų ir miesto valdžios sutarimu įrengus naujus kelio ženklus Žvejų gatvėje, nuolat tikrinama, ar barų lankytojai jais vadovaujasi.

Už ne vietoje paliktą mašiną vairuotojui skiriama bauda nuo 30 iki 90 eurų. Pirmą kartą prasižengęs žmogus gauna pusę minimalios baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiems seniams

Tiems seniams portretas
reiktu pagyventi Berlyne.Ten jie pamatytų nakties ramybę ir plicijos aktyvumą.Kuri hren kur važiuoja.O jei atvažiuoja tai tik stebi ir kalbina.Pas mus iš dyko buvimo nežino jau ką išsigalvot.EIKIT VIŠTŲ Į KAIMĄ AUGINT ČIA PROTO VISIEMS NEKNISĘ

Kapa

Kapa portretas
Nustokit verkt,cia lietuva,zmogaus teise dar is sovietmecio ir pagarbos vienas kitam nera,man gerai ir dejau ant kaimyno,butu karas vienas kita issisaudytumet

Joris

Joris portretas
Turime susitaikyti- Senamiestis bus tik triukšmingesnis, tyla jau praeity. Dar mėgaukimės šiek tiek ja, bet vėliau jokie draudimai nepadės- žmonės, t.y. gyvybė, čia sugrįš ir tikrai bus pramogų zona. To nepakenčiantys galės tik rinktis- likti čia arba ne.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių