Klaipėdos seniūnaičiai rinkosi į pirmąją sueigą

Klaipėdoje išrinkti seniūnaičiai galės kibti į darbus. Penktadienį jiems įteikti pažymėjimai. Uostamiesčio valdžios atstovai senaičiams linkėjo, kad žmonės juos pažintų ne tik iš pavardės, bet akių ir darbų.

Pirmojoje sueigoje turėjo dalyvauti 38 seniūnaičiai. Keli iš jų neatėjo, nes negalėjo išsiprašyti iš darbo.

Klaipėda yra suskirstyta į 54 seniūnaitijas pagal rinkimines apylinkes. Yra žmonių, kurie seniūnaičiais išrinkti penkiose seniūnaitijose. Taip pat tokių, kur žmona atstovaus vienai, o vyras – kitai.

Pirmojoje sueigoje seniūnaičiams įteikti pažymėjimai, informacija apie jų pareigas. Gyventojai su jais gali susipažinti ir savivaldybės internetinėje svetainėje.

Miesto vadovai sveikino išrinktus seniūnaičius. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė, savivaldybės administracija yra pasirengusi išklausyti, suteikti visą informaciją mažosios valdžios atstovams.

„Seniūnaičių rinkimus organizavome pirmą kartą. Daugiausia diskusijų kilo pagal ką suskirstyti miestą, nes jame nėra seniūnijų. Po rinkimų matysime, ar tinkamai organizavome rinkimus, klaidas ir galėsime jas ištaisyti. Atstovaudami turite pažinti žmones. Žinokite jų nuomonę lūkesčius ir kreipkitės į mus. Esame pasiruošę bendradarbiavimui“, – tvirtino vadovė.

Anot miesto mero Vytauto Grubliausko, laimėti rinkimas buvo pirmas žingsnis. Toliau laukia sudėtingesnės procedūros.

„Pažinkite žmones, išgirskite jų lūkesčius ir ieškokite konstruktyvių sprendimų. Jūsų misija ne tik atstovauti, bet ir tarnauti žmonėms. Tik tada pateisinsite jų lūkesčius. Linkiu, kad žmonės jus pažintų ne tik iš pavardės, užrašo laiptinėje, bet ir iš akių bei nuveiktų darbų“, – linkėjo meras.

Seniūnaičiai renkami dviejų metų kadencijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paulius

paulius portretas
Niekam nereikalingi tie seniūnaičiai! Idiotų išmislas!

to Pauliui

to Pauliui portretas
Eik į valdžia ir pakeisk savivaldos įstatymą

Alina Velykienė

Alina Velykienė portretas
Savo pažadą įvykdėme, seniūnaičiai Klaipėdos išrinkti per 3 mėnesius!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių