Klaipėdos seniūnaičių rinkimai – beprasmiai?

Nors dabartinių uostamiesčio seniūnaičių kadencija baigsis po keturių mėnesių, daugiau nei pusė Klaipėdos seniūnaitijų gyventojų savo atstovų vis dar neturi. Nepaisant to, paskelbti dar vieneri seniūnaičių rinkimai, kurie turėtų būti baigti iki spalio pabaigos.

Šiuo metu Klaipėdoje visuomeniniais pagrindais dirba 27 išrinkti seniūnaičiai. Iš viso mieste yra 55 seniūnaitijos. Taigi daugiau nei pusė seniūnaitijų savo atstovų neturi.

Klaipėdos savivaldybės administracija nuolatos organizuoja seniūnaičių rinkimus.

Vis dėlto daugelyje seniūnaitijų jų vis dar nėra, nors išrinktų seniūnaičių kadencija baigsis 2019-ųjų vasarį, po savivaldybių tarybų rinkimų.

Seniūnaičius gali siūlyti visuomenė, kelti savo kandidatūras turi galimybę ir asmenys, norintys tapti seniūnaičiais.

Tiesa, viena sąlygų yra ta, kad kandidatas turi surinkti ne mažiau 5 proc. jį remiančių seniūnaitijos gyventojų parašų (visose skirtingai – nuo 55 iki 200 parašų).

Klaipėdos savivaldybė nežino, kodėl seniūnaičių rinkimai taip ir nesulaukė didelio susidomėjimo. Spėjama, kad trūksta motyvacijos.

"Per tuos metus čia jau ne pirmi rinkimai. Ir kadencija greitai baigsis. Gal kažkam atrodo, kad nėra logikos tokiems rinkimams, bet toks yra tvarkos aprašas, pagal kurį reikia juos rinkti. Tai veikiausiai jau paskutiniai seniūnaičių rinkimai šią kadenciją. Sunku pasakyti, kodėl žmonės tokie vangūs. Vėl pradėjome kandidatų registraciją, kol kas aktyvumas menkas, tačiau dažniausiai savo prašymus jie pateikia priešpaskutinę dieną", – teigė Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento vyriausioji specialistė Renata Razgienė.

Ar bus norinčiųjų tapti seniūnaičiais šį kartą, R.Razgienė prognozuoti nesiryžo.

Beje, daugiau laisvų seniūnaitijų yra pietinėje miesto dalyje. Centrinėje seniūnaičių išrinkta daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Efa

Efa portretas
Nuvaziuokite i Lenkija pasimokyti ,ten seniunaiciai turi svaru zodi ,nes jie atstovauja bendruomenes .....ir ju nuomone turi reiksme ir juos girdi valdininkai ...

NU JO

NU JO portretas
Kas eis savo noru gadinti sveikata,kas nores prarasti ta maza dalele savo laisvo laiko?Tuo labiau,kad niekas nesikeicia.Gali duoti galva i siena,verstis per galva,visvien neitiksi gyventojams,o valdininkai tau mandagiai parodys i duris.Gyventojai galvoja,kad viska turi padaryti seniunaitis,jiems nepajudinant nei pirsto,valdininkai jo kratosi,kaip kokio nepageidaujamo elemento,tai kam jis reikalingas tada.Gal padeti varnelei ar parasui.Cia kaip toj dainoj"Pries veja nepapusi,pritreks tave kaip muse".Sekmes tiems,kam pavaziuos stogas ir imsis sio darbo.

klp

klp portretas
reikėtų dar rinkti ir seniūnaičių pavaduotojus - maža ką .... :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių