Klaipėdos skulptūrų parke - rytinės mankštos senjorams

Klaipėdos senjorai, norintys gyventi sveikai ir aktyviai kviečiami į rytines mankštas. Mankštinamasi bus kiekvieną liepos penktadienį Skulptūrų parke.

Mankštas organizuoja Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras ir sporto klubas „Auksinė ginsvė“.

Pasak visuomenės sveikatos specialistų, pagyvenusio amžiaus žmonėms itin svarbu gyventi fiziškai aktyvų gyvenimą. Dėl mažo užimtumo daugelis pagyvenusio amžiaus žmonių patiria įvairių susirgimų, kuriems galima būtų užkirsti kelią. Remiantis tyrimų duomenimis, sveikatinimo priemonės gali prailginti gyvenimo trukmę ir pagerinti jo kokybę.

„Šių laikų žmogus yra veikiamas įvairių aplinkos ir socialinių dirgiklių, kurie vėliau  sąlygoja streso atsiradimą. Streso metu organizmas mobilizuojasi – tai yra natūralus organizmo atsakas į stresą. Tuo metu padidėja pulsas, kraujospūdis, padažnėja kvėpavimas, padidėja deguonies suvartojimas, suintensyvėja prakaitavimas, kraujyje padaugėja ne tik adrenalino, kitokių hormonų, bet ir kenksmingų medžiagų kiekis. Jei stresas yra nuolatinis, sumažėja organizmo atsparumas infekcijoms, pablogėja ne tik fizinė bet ir psichinė sveikata. Mankštos, nuolatinis judėjimas – natūralus būdas sustiprinti savo sveikatą“ , - pasakojo Visuomenės sveikatos biuro Visuomenės sveikatos specialistė Roberta Tamulevičiūtė.

Sportuojant streso metu organizme susidariusių pavojingų medžiagų kiekis sumažėja, taip pat yra atpalaiduojami raumenys, gaminami hormonai endorfinai, kurie slopina streso sukeltus organizmo pakitimus, pagerėja nuotaika.

Informacija:

Vieta: Skulptūrų parkas, prie stadiono.

Laikas: 8:30 val.

Dienos: 2011 m. liepos mėn. 8 d., 15 d., 22 d., 29 d.

Iš anksto registruotis nebūtina. Mankštose reikėtų vilkėti sportinę aprangą ir su savimi turėti kilimėlį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių