„Klaipėdos Smeltė“ prašys Baltarusijos ambasados pagalbos

"Klaipėdos Smeltė" dėl naudotų automobilių, skirtų baltarusiams, kamšaties pagalbos prašo Baltarusijos ambasados.

Konteinerių prikimšta bendrovė "Klaipėdos Smeltė" dar nėra tikra, ar artimiausiu metu kroviniai - iš Europos atgabenti automobiliai bus išgabenti užsakovams: iškrovimas ėmė strigti Baltarusijoje.

Įmonės vadovas Rimantas Juška sako, kad bendrovei svarbu, kad tie automobiliai būtų išgabenti iki liepos 1-osios, kai numatoma padidinti muitus, jei jie išties bus padidinti, todėl jis pagalbos žada kreiptis ir į Baltarusijos ambasadorių Lietuvoje, penktadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Trūkstant geležinkelio platformų ir dideliais srautais pastaruoju metu importuojant naudotus automobilius, daugiausia skirtus Baltarusijos rinkai, konteineriai įstrigo "Klaipėdos Smeltėje", įmonei pritrūko vietos juos sandėliuoti.

Dabar "Klaipėdos Smeltėje" yra 745 konteineriai su automobiliais.

"Klaipėdos konteinerių terminalas" sako, kad pas juos vietos nepritrūko ir konteineriai iškeliauja pagal paskyras, išskyrus tuos krovinius su automobiliais, kurie buvo nukreipti iš "Klaipėdos Smeltės".

"Lietuvos geležinkelių" vadovybė susidariusią padėtį vadina kasdieniais įvykiais, tokios problemos esą sprendžiamos nuolat - šiuo atveju taip pat. Įmonės generalinis direktorius Stasys Dailydka pabrėžia, kad bendrovė neturi jokių sutarčių nei su "Klaipėdos Smelte", nei su kitomis uosto bendrovėmis. "Lietuvos geležinkeliai" neįsipareigoję pateikti vagonų ir gali padėti tik geranoriškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių