Klaipėdos socialinių butų gyventojams žvakių jau nereikės

Bendrovė VST informavo uostamiesčio savivaldybę, jog jau sudaro elektros energijos pirkimo-pardavimo sutartis su socialinio būsto nuomininkais. Tokių veiksmų energetikai ėmėsi po Lietuvos aukščiausiojo teismo (LAT) išaiškinimo dėl socialinio būsto nuomininkų teisių apimties pasirašant sutartis. 

Aštuoniolikoje savivaldybės butų pernai spalį atjungta elektra. Tik dviejuose iš jų niekas negyveno. Kituose tamsai buvo pasmerktos šeimos su vaikais. Kelios šiuose butuose gyvenančios šeimos buvo paliktos be elektros, nes VST atsisakė su jomis sudaryti tiekimo sutartis už skolas.

VST Klaipėdos filialas reikalavo, kad būtų pasirašyta tik sutartis su būstų savininku - savivaldybe, o ne su  mažas pajamas gaunančiais nuomininkais. Savivaldybė teigė negalinti prisiimti įsipareigojimų - jos funkcija tik skirti butą, o ne naudoti biudžeto pinigus galimoms skoloms apmokėti. 

VST praneša, jog su asmenimis iki šiol nesudariusiais sutarčių, tačiau pareiškusiais norą jas sudaryti, elektros energijos pirkimo-pardavimo sutartys bus sudarytos artimiausiu metu. Sutartys taip pat sudaromos ir su gyventojais, su kuriais jas buvo atsisakyta sudaryti iki LAT nutarčių priėmimo, bei dėl kurių teisių gynimo šiuo metu yra kreiptasi į teismą.

Šiemet vasario mėnesį Klaipėdos miesto vyriausiasis prokuroras, gindamas viešąjį interesą, Klaipėdos miesto apylinkės teismui pateikė ieškinį dėl įpareigojimo sudaryti sutartį. Teismo buvo prašoma įpareigoti akcinę bendrovę VST sudaryti elektros energijos tiekimo sutartį su neįgalia socialiniame būste gyvenančia klaipėdiečių šeima.

Šiuo metu savivaldybė turi 1830 butų.


Šiame straipsnyje: socialinis butaselektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių