Klaipėdos sporto bendruomenės kongrese – kritika ir pasiūlymai

Penktadienį Klaipėdoje įvyko pirmasis miesto sporto bendruomenės kongresas, kuriame virė diskusijos ir aistros.

Sporto vadas – be pranešimo

Jame ypač daug dėmesio buvo skirta uostamiesčio savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjui Irenijui Zaleckiui – prabilta apie jo atstatydinimą.

Kongreso nariai konstatavo, jog Sporto ir kūno kultūros skyriaus ryšiai su bendruomene yra silpni, epizodiški, nekonstruktyvūs.

Todėl kongreso patvirtintame rezoliucijos projekte nutarta kreiptis į Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską ir miesto taryba, kad būtų imtasi esminių organizacinių ir personalo pertvarkos sprendimų savivaldybės sporto vadovybėje, kurie būtų stimulas pakilti iš sąstingio telkiant sportininkus ir trenerius siekti aukštų rezultatų.

„Kongreso tikslas tikrai nebuvo nuversti konkretų asmenį, tačiau sutarta, jog reikia reorganizuoti Sporto ir kūno kultūros skyrių“, - po kongreso teigė Klaipėdos mero pavaduotojas Vytautas Čepas.

Vienas iš kongreso organizatorių, Klaipėdos sporto tarybos pirmininkas Saulius Budinas buvo griežtesnis. „Jau prieš dvejus metus savivaldybės admininistracijai rašiau apie problemas dėl Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo I.Zaleckio. Mano nuomonė iki šiol nepasikeitė. Žuvis genda nuo galvos“, - S.Budinas įsitikinęs, jog atsakomybę dėl apgailėtinos Klaipėdos sporto būklės turi prisiimti ir I.Zaleckis.

Beje, Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas kongrese neperskaitė nė vieno pranešimo, nors salėje buvo. „I.Zaleckiui buvo parengtas pranešimas, tačiau savivaldybės administracijoje nuspręsta, kad jį turi perskaityti Ugdymo ir kultūros departamento direktorės pareigas laikinai einanti Audra Daujotienė“, - paaiškino V.Čepas.

Rezoliucijos tekstą tobulins

Klaipėdos sporto bendruomenės kongreso narių patvirtintame rezoliucijos projekte yra ir daugiau nuostatų. Tačiau rezoliucija dar 10 dienų tobulins šešių narių redakcinė grupė, nes nuomonės dėl teksto išsiskyrė. Kai bus patvirtintas galutinis rezoliucijos tekstas, jis bus paskelbtas viešai.

Projekte numatyta į Klaipėdos merą ir miesto tarybą kreiptis ne tik todėl, kad būtų inicijuojamos permainos miesto sporto vadovybėje. Politikų taip pat reikalaujama neatidėliotinai spręsti naujų sporto bazių vietos parinkimo, projektavimo, finansavimo ir statybos klausimus.

Rezoliucijos projektu kongreso nariai paragino sporto klubus ir kitas asocijuotas struktūras, savarankiškas sporto šakų bendruomenes, trenerius jungtis į federacijas.

Kongreso nariai sporto tarybą įpareigojo stebėti ir kontroliuoti, kad diskusijoje išsakyti siūlymai ir rezoliucijoje išdėstytos nuostatos būtų įgyvendintos.

„Rezoliucija, kai bus patvirtintas galutinis jos tekstas, taps dokumentu, kuriuo turės vadovautis miesto taryba, spręsdama sporto reikalus“, - konstatavo V.Čepas.

Pralenkė Marijampolė

S.Budinas pabrėžė, jog kongresas buvo būtinas, kad būtų suformuluota vieninga sporto bendruomenės nuomonė. „Iki šiol, kai sporto taryba iškeldavo kokį klausimą, tarsi argumentą nespręsti problemos išgirsdavome pasakymą, jog sporto bendruomenės nuomonė yra kita. Dabar įrodėme, jog mūsų nuomonės sutampa“, - teigė S.Budinas.

Kongreso organizatoriai džiaugėsi, jog rezoliucijos projekte įrašyta, kad nedelsiant turi būti sprendžiami sporto infrastruktūros gerinimo klausimai. „Klaipėda investicijų kiekiu į sportą, tenkančiu vienam žmogui, atsilieka net nuo Marijampolės ir Alytaus. Kur tai matyta? Nesąmonė, kad apie naują stadioną kalbame lyg apie tolimos žvaigždės šviesą“, - kalbėjo V.Čepas.

Vienas iš variantų, kaip pritraukti daugiau sportui vystyti reikalingų pinigų, buvo svarstoma galimybė apmokestinti sporto mokyklas. Tačiau šiuo klausimu kongreso dalyvių nuomonės labai išsiskyrė.

Pirmajame Klaipėdos sporto kongrese dalyvavo 238 įvairių sporto šakų atstovai, politikai, savivaldybės administracijos darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zmejus

zmejus portretas
turbut Budinas nezino, kad Zaleckis yra tobulai ivaldes plaktuka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių