Klaipėdos sporto kongresas: kaip įveikti sąstingį

Penktadienį Koncertų salėje šaukiamas Klaipėdos miesto sporto bendruomenės kongresas. Iki kongreso pradžios renginio organizatoriai tikisi sulaukti sporto visuomenės pasiūlymų, kaip Klaipėdoje įveikti kūno kultūros ir sporto sąstingį.

Pasak vieno šio renginio iniciatoriaus – Klaipėdos miesto vicemero Vytauto Čepo, - mieste sporto ir kūno kultūros padėtis reikalauja permainų. Masiniai sporto renginiai mieste reti, ryšiai tarp sporto bendruomenės ir visuomenės silpni, epizodiniai. Sporto vadyba taip pat reikalauja kokybiškai naujo požiūrio į visos sporto sferos valdymą ir organizavimą.

Nors Klaipėda – trečiasis pagal dydį ir antrasis pagal savo ekonominį pajėgumą šalies miestas, tačiau ypatingais sportiniais laimėjimais vargu ar gali pasigirti. Sportininkų ir visos sporto padėties mieste gerinimu turėtų daugiau užsiimti ne tik miesto valdžia, tai turėtų rūpėti ir verslo sluoksniams, miesto sporto visuomenei, sporto šakų federacijoms, -teigiama Savivaldybės pranešime spaudai.

V.Čepo nuomone, būsimasis sporto kongresas turėtų apibrėžti, pateikti pasiūlymus, kaip mieste galėtų būti sprendžiamos sporto, trenerių (pedagogų) bei sportininkų problemos.

„Kongreso tikslas – nėra suformuluoti ir pateikti sporto bendruomenei galutinius receptus, svarbiausia, kad pati sporto bendruomenė, vadybininkai suvoktų situaciją ir patys siūlytų kelius, kaip išbristi iš sąstingio. Todėl į sporto kongresą kviečiami ne tik žmonės, tiesiogiai dirbantys sporto srityje, bet ir visi, sportu besidomintys, aktyviai sportuojantys savo malonumui, anksčiau dirbę sporto srityje ar pasireiškę įvairiose sporto šakose. Manau, kad visi turės galimybę pareikšti savo mintis, pasiūlymus, išdėstyti planus ar vizijas“, - kalbėjo V.Čepas.


Šiame straipsnyje: sportassporto kongresas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jop

jop portretas
Iveiksime sastingi :)))))))))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių