Klaipėdos stadiono vadovas vejai atvėrė savo piniginę

Centrinio stadiono vejos nuniokojimo istorija artėja laimingos pabaigos link. Nors kaltieji asmenys konkrečiai ir neįvardinti, atsakomybę prisiėmė stadiono vadovas Romualdas Pargaliauskas, kuris pasiryžo veją atsodinti už savo pinigus.

„Klaipėda“ rašė, jog birželio viduryje ir futbolininkus, ir sirgalius, ir miesto valdžią šokiravo staiga dideliuose plotuose nurudavusi stadiono veja.

Nors tuomet stadiono bazės vadovas R. Pargaliauskas suko uodegą ir aiškino, kad kalčiausi dėl cheminės atakos yra chemikalų pardavėjai, neva įbrukę ne tas priemones, galiausiai jis prisiėmė atsakomybę.

„Jei ką kaltinsite dėl šios problemos, tai kaltinkite mane, nes esu bazės vadovas“, - savo pasiaiškinime viršininkui, Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centro direktoriui Vytautui Platūkiui rašė R. Pargaliauskas.

Centro direktoriui Klaipėdos savivaldybės administracija buvo pavedusi atlikti tyrimą ir išsiaiškinti vejos sugadinimo priežastis, nustačius kaltus asmenis pradėti tyrimą dėl drausmės pažeidimo ir nuostolių atlyginimo.

„Kaltą asmenį lyg ir nustatėme. Tai R. Pargaliauskas, kuris prisiėmė visą atsakomybę. Jis viską ir sutvarkys savo lėšomis. Jau dabar pripirko žolės sėklų, trąšų, papildomai moka darbininkams, kad jie dirbtų ir savaitgaliais. Visas dėmesys dabar skiriamas vejai ir ji liepos pabaigoje bus dar geresnė nei buvo iki sugadinimo“, - tvirtino V. Platūkis.

Tačiau savivaldybei pateiktame jo atsakyme dėl stadiono vejos sugadinimo konkretumo trūksta. Jame teigiama, kad kaltų asmenų nenustatyta, o vejos sugadinimą lėmė aplinkybių visuma: nekokybiški chemijos preparatai, drėgmės stygius, kokybę praradę vejos pagrindai. Tačiau rašte pabrėžiama, kad R. Pargaliauskas įsipareigojo veją sutvarkyti už savo pinigus ir tai jau daro.

„Mums svarbiausia, kad aikštė būtų sutvarkyta ir tai nekainuotų mokesčių mokėtojams“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė buvo įpareigojusi ir Aplinkos kokybės skyriaus specialistus įvertinti sugadintą veją. „Jie paaiškino, kad veja tikrai sugadinta dėl netinkamai panaudotų chemikalų, tačiau ją įmanoma atkurti. Kadangi tokie darbai jau vyksta, mus tyrimo išvados tenkina. Žiūrėsime, kas bus liepos pabaigoje“, - atomazgos vis dar laukia N.Laužikienė.

Preliminariai skaičiuota, jog stadiono vejai padaryti nuostoliai gali siekti 30 tūkst. litų, tačiau V. Platūkis patikino, kad žala yra gerokai mažesnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neringa

Neringa portretas
Siaip man nemalonu skaityti... tokia zmogiska klaida suklysti, ne taip atskiesti trasas ar pan. Kas nedirba tas nedaro klaidu..

pagarba

pagarba portretas
Kad taip visi valdininkai prisiimtų atsakomybę
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių