Klaipėdos studentai bijo būti užpulti

Uostamiesčio studentai tamsiais vakarais į Statybininkų prospekte esančius bendrabučius kulniuoja aklinoje tamsoje. Nors kelyje dviejų bendrabučių link ir stovi gatvės apšvietimo stulpai, tačiau jau kurį laiką jie neįsižiebia, mat neišsiaiškinama, kam šie priklauso.

Kam reikalingi stulpai?

Statybininkų pr. esančių studentų bendrabučių gyventojai kas vakarą į savo studentiškus namus grįžta aklinoje tamsoje, nors gatvelėje, vedančioje bendrabučių link, stovi net keli apšvietimo stulpai.

Mokslus kremtantieji piktinosi, kad Klaipėda tituluojama studentų uostu, tačiau jame nesirūpinama "uostininkų" saugumu.

"Vis anksčiau temsta, o rajonas nėra itin saugus, tačiau nuo gatvės iki bendrabučio, esančio Statybininkų pr. 43, stovintys trys šviestuvai neveikia, einant nieko nematyti, tik šviesa "tunelio" gale – lempa prie bendrabučio", – dėstė viena uostamiesčio studenčių.

Šviesa – mokyklos rūpestis

Klaipėdos gatvių šviesa besirūpinančios bendrovės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Algimantas Laurinavičius paaiškino, kad neįsižiebiančių žibintų trijulės bendrovė neprižiūri.

"Ten įrengtas apšvietimas – ne mūsų, o pačios mokyklos. Jie ir turėtų juo rūpintis", – teigė A.Laurinavičius.

Pašnekovas spėjo, jog sutemus gatvelės žibintai neapšviečia todėl, kad veikiausiai ugdymo įstaigai stinga lėšų juos tinkamai prižiūrėti.

Stulpų detektyvas

Vis dėlto Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokyklos atstovų pateikta versija – visai kitokia. Šios mokyklos direktorius Arvydas Vaitkus paaiškino, kad tikroji tiesa, kam priklauso šie žibintai, kol kas nežinoma.

"Neišsiaiškiname. Kažkada priklausė "Gatvių apšvietimui", paskui kažką atjungė. Seniai jau neišsiaiškiname nei kur, nei ką atjungė. Dabar ten įjungta tiesiai į transformatorinę, o mes neturime teisės ten landžioti ir junginėti. Toks uždaras ratas", – teigė mokyklos direktorius.

A.Vaitkus patikino, jog ugdymo įstaiga jau bandė kreiptis į minėtą bendrovę, tačiau kol kas taip ir nepavyksta išsiaiškinti, kas vis dėlto turėtų pasirūpinti, kad studentai į bendrabučius kulniuotų apšviesta gatvele.

Aiškinsis situaciją

Pašnekovas neabejojo, kad šią situaciją spręsti būtina, todėl mokykla netgi svarsto prožektorius įrengti ant pastato ir bent taip gelbėti studentiją piktinančią situaciją.

Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokykla esą dar planuoja kreiptis į "Gatvių apšvietimą" ir išsiaiškinti šviestuvų detektyvą.

"Su tomis organizacijomis kartais gali būti problemų, kol jos sugalvos", – pastebėjo A.Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:D

:D portretas
Uzpuola..... pisi viena banke ir toliau sau ramiai namo zygiuoji :)

svarbu tik otkatas

svarbu tik otkatas portretas
Kam tas apšvietimas Klaipėdoje, kam tos neduobėtos gatvės. Cha cha cha... Svarbiausia TILTAS.

aš portretas
na miesto centre -taikos pr. 49 , tamsu jokio apšvietimo ir taip keli metai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių