Klaipėdos tautinės mažumos siūlo bendradarbiauti

Antradienį Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui prisistatė uostamiesčio tautinių mažumų atstovai. Pasak jų, su mero pirmtaku jie bendraudavo kas porą mėnesių, tad savo problemas galėdavo išdėstyti tiesiogiai.

Klaipėdos totorių bendrijos "Nur" pirmininkas Fliur Šaripov pageidavo, kad tautinių mažumų atstovams būtų sudaryta galimybė pigiau išsinuomoti renginių sales, nes tautinės mažumos dirba nemokamai miesto labui.

Šie renginiai sutraukia nemažai žiūrovų. Būsimajame Tautinių kultūrų centre Skulptūrų parke trūktų vietos didesniems renginiams, tad jie pageidautų pigiau išsinuomoti Klaipėdos koncertų salę.

Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė išsakė nuomonę, kad įmanoma rasti abiems pusėms tinkantį susitarimą. Svarbiausia, kad nenukentėtų tiesioginė Koncertų salės veikla.

F.Šaripov taip pat pageidavo sužinoti mero poziciją dėl galimybės bendradarbiauti su Tatarstano respublika (Rusija), kur šiemet jis planuoja vykti. Tokį pageidavimą anksčiau klaipėdiečiui buvo išsakęs šios respublikos prezidentas.

V.Grubliauskas pasiūlė sudaryti ketinimų protokolą dėl galimo bendradarbiavimo tam tikrose srityse, o dėl galimo ekonominio bendradarbiavimo susiekit su Pramonės ir amatų rūmų atstovais.

Totorių bendruomenės vadovas merui padovanojo filmą apie šios tautos nacionalinę šventę "Sabantuj".


Šiame straipsnyje: tautinės mažumos

NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
nu gal ir neblogai, bet biski baisoka kad bendravimas netaptu labai glaudus ........

admirolas

admirolas portretas
Lenkai lipa šikdami ant galvos, kar vieni susisgribo durnių įjungti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių