Klaipėdos teatras prašė aukų ir žadėjo būti drauge

Klaipėdos dramos teatro aktoriai, apsirėdę savo personažų rūbais, pirmą kartą sezoną pradėjo ne premjeriniu spektakliu, o atvirai bendraudami su klaipėdiečiais aikštėje.

64-ąjį sezoną uostamiesčio teatro trupė pradėjo leisdama žiūrovams iš arti pamatyti scenos žvaigždes. Šeštadienį Dramos teatro prieigose bei ant balkonų vykęs koncertas tapo ne tik šio sezono pradžia, bet ir padėka klaipėdiečiams, kurie atsiliepė į raginimą aukoti teatrui.

„Mūsų teatro aktoriai tik kartą taip viešai buvo išėję į gatvę. Tai buvo iškilminga eisena iš Muzikinio į mūsų teatrą, kai buvo rekonstruotas pastatas. Manau, pats laikas eiti į gatves, keistis, labiau bendrauti su žiūrovais, kad jie mūsų nepamirštų ir išlaikytų savo širdyse prisirišimą prie teatro“, - į jūrų kapitono vaidmenį persikūnijęs kalbėjo teatro vadovas Gediminas Pranckūnas.

Kiek pinigų pavyko surinkti akcijos „Išsaugokime Klaipėdai teatrą“ metu, G.Pranckūnas nesakė. Tikino, kad žiūrovai galės aukoti visus metus.

„Šiandien yra šventė, todėl kalbomis apie pinigus jos neterškime. Viena aišku ir akivaizdu - gerą spektaklį galima pastatyti turint daugiau pinigų, todėl ir prašome mus paremti, kad galėtume džiuginti žiūrovus“, - aiškino direktorius.

Nedrąsiai stoviniavę šalia gimtojo teatro aktoriai vėliau įsiliejo į minią ir drauge su žiūrovais audringai reagavo į jaunojo kolegos Viačeslavo Mickevičiaus pasirodymą, Klausėsi Seimo nario Vytauto Grubliausko virtuoziško grojimo, stebėjo Muzikinio teatro solistų, choro „Cantare“ bei teatro „A“ pasirodymus.

Šį sezoną teatras ketina žiūrovus pakviesti į penkias premjeras bei planuoja daugiau panašių renginių Teatro aikštėje.

 


Šiame straipsnyje: klaipėdos dramos teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių