Klaipėdos teismas turės grįžti prie rinkėjų papirkimo bylos

Klaipėdos apygardos teismui teks dar kartą grįžti prie rinkėjų papirkimo bylos - Lietuvos Aukščiausiasis Teismas antradienį iš dalies patenkino prokuroro skundą ir bylą dėl Šilutės - Pagėgių rinkiminėje apygardoje vykusio rinkėjų papirkimo pernai vykusiuose rinkimuose į Seimą grąžino nagrinėti apeliacinei instancijai iš naujo.

Byla dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise buvo iškelta 43 metų Rusnės gyventojui Viktorui Mertinsui, kuriam už šią nusikalstamą veiką Šilutės rajono apylinkės teismas praėjusių metų lapkričio 2 dieną skyrė 5,2 tūkst. litų dydžio baudą.

Nesutikdamas su nuosprendžiu, nuteistasis jį apskundė apeliacine tvarka ir šių metų vasario 14 dieną Klaipėdos apygardos teismo buvo išteisintas. 

Pasak Klaipėdos apygardos prokuratūros pranešimo, teismo išteisinamąjį nuosprendį dėl netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo, t.y. dėl neteisingai nustatytų baudžiamosios ir administracinės atsakomybės atribojimo kriterijų jau kasacine tvarka apskundė Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras.

Jis prašė palikti galioti apkaltinamąjį Šilutės rajono apylinkės teismo sprendimą. 

"Nors prokuroro skundas tenkintas iš dalies, tačiau tikimasi, kad ištaisius kai kuriuos procesinius netikslumus šioje byloje, bus suformuota teismų praktika rinkimų tvarkos pažeidimų bylose, atribojant baudžiamąją atsakomybę nuo administracinės", - sakė nagrinėjant bylą apeliacine tvarka teisme dalyvavęs Klaipėdos apygardos prokuroras Aurelijaus Stanislovaitis. 

V. Mertinsas kaltinamas tuo, jog norėdamas, kad per antrą Seimo rinkimų turą Šilutės rajone kuo daugiau rinkėjų balsuotų už numeriu 3 pažymėto partijos "Tvarka ir teisingumas" narį Kęstą Komskį, 2012 spalio 25 dieną Rusnės miestelyje A.R., A.M. ir L.G. žodžiu pažadėjo sumokėti po 10-15 litų arba degtinės buteliu kiekvienam, jeigu jie per išankstinį balsavimą balsuos už K.Komskį.

Prokurorų duomenimis, kaltinamasis rinkėjus savo automobiliu nuvežė į Šilutės rajono savivaldybę, o po balsavimo, gavęs iš jų balsavimo šakneles, tuo pačiu automobiliu juos parvežė į Rusnę. Tačiau sandėrį nutraukė policijos pareigūnai.

K.Komskis 2008-2012 metų kadencijos Seime kurį laiką buvo Antikorupcijos komisijos pirmininkas, vėliau tapo eiliniu nariu. Šiuose rinkimuose į Seimą K.Komskis išrinktas pagal partijos sąrašą. Šiuo metu jis yra Seimo vicepirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių