Klaipėdos turgavietėse – aibė pažeidimų

Kontrolieriai pastaruoju metu dažniau tikrino turgavietes, kuriose prekiaujama maisto produktais, ir nustatė įvairių pažeidimų.

Klaipėdoje yra 13 turgaviečių, kuriose prekiaujama maisto produktais. Į šį skaičių nėra įtraukti prie prekybos centrų įkurti ūkininkų turgeliai.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža tvirtino, kad pastaruoju metu naujų prekyviečių uostamiestyje nebuvo įkurta. Padaugėjo tik ūkininkų turgelių prie didžiųjų prekybos centrų.

Turgavietėse maisto produktais prekiauja apie 700 prekeivių. Nuolat tuo verčiasi tik pusė jų.

Anot A.Baužos, šį rudenį kontrolieriai tikrino tris turgavietes ir jose pardavinėjamus maisto produktus.

Viršininkas tvirtino, kad vienas pagrindinių pažeidimų – produktų ženklinimo neatitikimas. Nurodyta ne ta pagaminimo šalis, pateikta klaidinga informacija apie produkto sudėtį, neišsaugotas gamintojo ženklinimas.

Tikrintojai prekyvietėse rado ir produktų, kurių buvo pasibaigęs tinkamumo vartoti terminas.

Turgavietėse nustatyta ir higienos pažeidimų: nešvari, netvarkinga prekybos vieta, rūbai, neplaunamos rankos. Pastebėta, kad prekybininkai per mažai dėmesio skiria savikontrolei.

Pažeidimų buvo nustatyta nemažai, o baudos skirtos septyniems prekeiviams.

Po patikrinimų teko uždrausti ir vieno maisto produkto patekimą į rinką.

A.Baužos teigimu, nepaisant pažeidimų, prekeiviai uostamiesčio turgavietėse prekiauja gana tvarkingai. Jis atkreipė dėmesį, kad senajame turguje sąlygos prekeiviams yra prastesnės nei naujajame.

"Ten tikrai reikalingos investicijos. Kalbėjome su "Senojo turgaus" naujuoju vadovu, kad reikia pagerinti situaciją. Jis žadėjo spręsti problemą", – teigė viršininkas.


Šiame straipsnyje: Klaipėdaturguspažeidimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

sultonas

sultonas portretas
Parduotuvėj galiojimas pasibaiges parduoda su nuolaida turgui to nėra eina kaip už auksa.

cikcirik

cikcirik portretas
aj vagys tie turgininkai..nors pastate kasos aparatus..reik kiekvieno dar prasyt cekio kad ismustu...viena karta nusipirkau pasensusia kalakutiena..seniai..ir kazkaip nedristu bent jau zalia mesa is ten pirkti nuo to laiko.....o persimonu pagedimai buvo gudriai paslepti po lipdukais (kurie ant vaisiu buna). zodziu labai atidziai reik turguose apsipirkinet..

Tai uzdarykite kaip barus jei yra pazeidimu ..

Tai uzdarykite kaip barus jei  yra pazeidimu .. portretas
turetu buti kas prekiauja ,kokia imone ,pardavejo pavarde ,vienoda balta apranga ,svarus halatai ,po uzsidarimo prekivietes dezinfikacija .Pardavinejamos desros ,mesos gaminiai ,jokiu atikeciu kas per sudetis kas gamintojas ,galiojimo laikas ,turetu buti kaip parduotuveja prie kiekvieno produkto galiojimo laikas yra vitrinos nera sunku sudeti atiketes ...Del ukininku turgeliu kasko kila pirkejams ar istikrujiu kaikuri produkcija ukiniko pagaminta o i yra didelios imones ,ar is Lenkijos ,turetu buti griesta higiena nesvarbu ar ukiniko produkcija ar imones ,oturguose pilna pazeidimu ,dar priedo ne koks kvapas halese .O kainos nepasakyciau kad mazesnes ,dauguma maisto produktu su garantija ,aprasimu sudietes galima rasti didesniuose prekybos centruose .Turgaus vadovai keiciasi o tvarkos ir higienos reikalavimu trugsta kaip buvo pries 25 metus taspats ir liko net galima rasti rusisku svarstylkliu kurios rodo pagal pardavejio nuoziura ,tokias prekyvietes reikia ne tik bausti bet ir uzdaryt
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių