Klaipėdos universitetas nenori užleisti sodo dviratininkams

„Dviračių takas per Klaipėdos universiteto botanikos sodą tampa nesantaikos takeliu“, – tokį pastebėjimą išsakė uostamiesčio vadovas susitikime su aukštosios mokyklos atstovais. 

Trečiadienį Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ir Savivaldybės atstovai susitiko su Klaipėdos universiteto vadovais dėl aukštosios mokyklos plėtros.

Diskusijų objektu tapo ir planuojamas tiesti dviračio takas per universitetui priklausantį  botanikos sodą.

Klaipėdos universiteto rektorius Vaidutis Laurėnas neslėpė nerimo dėl  savivaldybės planų apie pusę hektaro Botanikos sodo iškloti plytelėmis. Būtent tiek ploto atimtų dviračių takas.

Baiminamąsi, kad tako nutiesimas palei Danės pakrantę, kur įsikūręs Botanikos sodas, neigiamai atsilieptų čia auginamiems retiems augalams.

Savivaldybės atstovai su universiteto vadovais nutarė, kad dar grįš prie šios diskusijos ir bandys ieškoti abi puses tenkinančių sprendimų. 

Universitetas taip pat pristatė detalųjį planą, kaip turėtų pasikeisti aukštosios mokyklos 24 ha teritorija per pastaruosius aštuonerius metus.

Planuojama, kad bus gerokai išplėtotas mokslo ir studijų laboratorijų tinklas, įkurtas sveikatinimo kompleksas, dalis fakultetų bus perkelti į naujas patalpas universiteto miestelyje. Planuose – ir užstrigusios naujų bendrabučių statybos.

Klaipėdos meras universiteto planus įvertino kaip gana ambicingus. Tačiau jis suabejojo, ar bus spėta juos įgyvendinti iki 2020 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

makaronai

makaronai portretas
kam tie makaronai-is kokiu lesu universitetas isisavins 24 ha plota.Dabar laukyme ir dikyne.Ir ateity tas pats bus. KU-tai suo ant sieno-nei pats eda-nei kitam duoda

Sodininke

Sodininke portretas
Ir teisingai daro.

visai

visai portretas
nera normalu, kad del vieno objekto turi keistis miesto planai. juk ne masinos vazines o dviraciai. ir planai jau ju labai is fantastikos srities - turesim eiline apleista laukyme
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių