Klaipėdos universitete išrinktas rektorius

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universiteto (KU) rektoriumi ketvirtadienio (vasario 21 d.) vakarą išrinktas prof. dr. Artūras Razbadauskas, nuo 2018 m. gegužės laikinai ėjęs KU rektoriaus pareigas. Tai buvo vienintelis kandidatas šiuose KU rektoriaus rinkimuose.

Universiteto vadovą slaptu balsavimu rinko KU Taryba, kurią sudaro 9 nariai. Tam, kad būtų išrinktas rektorius už kandidatą turėjo balsuoti bent 6 Universiteto Tarybos nariai.

Atsižvelgdamas į politinę situaciją, KU Tarybos pirmininkas Vytautas Grubliauskas nuo rinkimų nusišalino ir balsavime nedalyvavo. Tarybos pirmininku buvo paskirtas prof. habil. dr. Vladas Žulkus.

Nepaisant šios situacijos, jog iš 9-ių Tarybos narių balsavo 8-i, tam, kad būtų išrinktas Universiteto vadovas, kandidatas turėjo surinkti mažiausiai 6-is Tarybos narių balsus. Slapto balsavimo metu už prof. dr. A. Razbadauską balsavo 7-i Tarybos nariai.

Naujasis KU vadovas išrinktas 5-ių metų kadencijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onute

Onute portretas
Brangus komentatoriai,pavydas griauzia akis,prota,sazine.tai kodel jus nejot issikelti i sias pareigas?

Apgailestaujama

Apgailestaujama portretas
Universitetui vadovauti, tokiai kaimo prof., gali bet kas, taciau daktaru geru buti- ne kiekvienas, o Jis, kaip girdisi, geras Daktaras. Taigi gaila.

cha

cha portretas
patologinis troškimas garbės. Ačiū Dievui dabar ją turi
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių