Klaipėdos universitete – nauji užsienio studentai

  • Teksto dydis:

Pirmąją vasario savaitę Klaipėdos universiteto studentai pradėjo naują semestrą. Naujas ir nepamirštamas etapas prasidėjo ir iš svečių šalių pagal "Erasmus+" mainų programą atvykusiems studentams.

Šį kartą į uostamiestį atvyko apie 20 jaunuolių iš Turkijos, Ispanijos, Belgijos, Čekijos, Slovakijos, Lenkijos, Vokietijos. Be minėtos mainų programos, Klaipėdos universitete studijuos ir tarptautiniai studentai iš Indijos, Nigerijos, Bangladešo, Butano bei Šri Lankos.

Siekiant, kad pirmoji semestro savaitė studentams būtų kuo įsimintinesnė, Klaipėdos ESN (Erasmus Students Network) organizacijos nariai – Klaipėdos universiteto bei Klaipėdos valstybinės kolegijos studentai organizavo atvykėliams įvairiausių pramogų.

Pirmąją dieną užsienio studentams buvo papasakota apie Lietuvą, Klaipėdą bei Klaipėdos universitetą. Akademinis jaunimas turėjo galimybę pademonstruoti savo žinias apie mūsų šalį, susipažinti su kitų tautybių studentais.

Praėjusio trečiadienio popietę vyko Klaipėdos universiteto studentės Agnės Bytautaitės surengta ekskursija po Klaipėdos senamiestį, kurioje dalyvavo ne tik Klaipėdos universitete, bet ir Klaipėdos valstybinėje kolegijoje studijuosiantys studentai.

Kiek anksčiau universitete vyko ir lektorės Rūtos Grumadaitės-Pabarčienės kultūrinė paskaita bei Klaipėdos universiteto studentės Giedrės Burbaitės surengta įvadinė lietuvių kalbos pamoka, kurioje aktyviai dalyvavę užsienio studentai išmoko naudingų žodžių ir frazių.

Praėjusią savaitę, ketvirtadienį bei penktadienį, studentai aplankė vietas, kuriose šį semestrą galės praleisti savo laisvalaikį. Be viso to, "Erasmus+" programos studentams buvo organizuotas ir boulingo turnyras, geriausios komandos bus apdovanotos ESN organizacijos prizais.

ESN KUK organizacijos nariai stengiasi visus užsienio studentus įtraukti į kuo įvairesnį Klaipėdos ir jos apylinkių kultūrinį gyvenimą, supažindinti su lietuvių kultūra bei tradicijomis. Šį savaitgalį planuojama vykti į kasmetinį renginį Palangoje – „Palangos stinta 2015“ bei dalyvauti Klaipėdos miesto Užgavėnių šventėje.

Susidomėjusiesiems ESN KUK organizacijos veikla ar mentoriavimu kreiptis el. paštu kuk@esnlithuania.org.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių