Klaipėdos universitete prisiekė naujoji taryba

Ketvirtadienį prisiekė naujai suformuota Klaipėdos universiteto Taryba. Taryba sudaryta vadovaujantis Mokslo ir studijų įstatymu, pagal kurį į valstybinių aukštųjų mokyklų valdymą įtraukiami ne tik akademinės bendruomenės, bet ir visuomenės atstovai. Naująją Klaipėdos universiteto tarybą sudaro 9 nariai.

Keturi tarybos nariai patvirtinti iš visuomenės pasiūlytų kandidatų Aukštojo mokslo tarybos teikimu – tai Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Bronislovas Lubys, „MVP sprendimai“ įmonių restruktūrizavimo grupės vadovas Tadas Martusevičius, „Atostogų parko“ rinkodaros sistemų patarėjas Raimundas Vaitiekūnas ir „Mars Lietuva“ generalinė direktorė Aušra Žemaitienė.

Švietimo ir mokslo ministras kartu su KU Senatu į tarybą paskyrė Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį. Jis birželio 23 dieną neprisiekė, nes yra išvykęs. Jo priesaika nukelta į rugsėjo mėnesį.

Dar keturis tarybos narius išrinko universiteto bendruomenė: studentų sąjunga pasiūlė studentę Salomėją Sovaitę, dėstytojai ir mokslo darbuotojai – Socialinių mokslų fakulteto dekaną doc. dr. Antaną Bučinską ir Baltijos pajūrio aplinkos tyrimų ir planavimo instituto vyriausiąjį mokslo darbuotoją prof. dr. Sergejų Oleniną, administracija ir kiti darbuotojai – studijų prorektorių prof. dr. Vaidutį Laurėną.

Daugiau nei pusė Lietuvos universitetų jau turi naujas tarybas. Aukštosios mokyklos tarybos numato strateginius kolegijos ar universiteto tikslus, renka rektorių ar kolegijos direktorių, užtikrina atskaitingumą ir ryšį su visuomene bei steigėjais.

2009 m. priimtas Mokslo ir studijų įstatymas numato, kad visos valstybinės aukštosios mokyklos iki 2011 m. pabaigos turi pakeisti valdymą – priimti naujus statutus, suformuoti tarybas, išrinkti vadovus. Keičiasi ir jų teisinis statusas – universitetai ir kolegijos iš biudžetinių tampa viešosiomis įstaigomis, šis pakeitimas jas įgalina savarankiškai disponuoti turtu.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos universitetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel

kodel portretas
ko tam komunistui Lubiui reikia visur landzioti???kad nebutu buves komunistas tai suprasciau, o dabar komunistas ir vagis.... viskas viename
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių