Klaipėdos universitete - “Tyrėjų naktis – 2011” (programa)

Nuo pirmadienio Klaipėdoje, o taip pat Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, Molėtuose traukos taškais taps įvairiausios mokslo laboratorijos ir tyrimų centrai. Tyrėjų naktyje mokslininkai atvers duris į erdves, kurios paprastai nėra prieinamos plačiajai visuomenei.

“Tyrėjų naktis – 2011”, tai šventė, kurios tikslas – supažindinti visuomenę su greta jų dirbančiais mokslininkais, suprantamai ir patraukliai paaiškinti jų atliekamų tyrinėjimų ir ieškojimų esmę ir naudą visuomenei.

Pirmadienį daugelio Europos šalių gyventojai lankysis mokslinėse laboratorijose ir observatorijose, stebės mokslinius eksperimentus arba patys bandys juos atlikti, diskutuos su mokslininkais.

RENGINIŲ KLAIPĖDOJE PROGRAMA

Rugsėjo 19 d.

Jūrų technikos fakultetas (Bijūnų g. 17)

12- 20 val. LNG terminalo Klaipėdos uoste vietos tyrimai, vertinant LNG laivų saugaus įplaukimo tyrimus, panaudojant vizualinį treniruoklį SimFlex Navigator ir aukšto tikslumo navigacinę sistemą E-Sea Fix.

Nuo 12 iki 14.30 val. Jūrų technikos fakultete dalyviai bus supažindinti su įvairiomis laivybos ypatybėmis.

Susipažinimas su uostu vyks nuo 15 val. Laivas „Karina“, laivo vieta: Kruizinių laivų terminalas (27 krantinė), plaukimo laikas – 2 val.

Plaukimas uosto akvatorija nuo kruizinių laivų terminalo iki uosto vartų, nuo uosto vartų iki Malkų įlankos ir atgal iki kruizinių laivų terminalo. Dalyviai bus supažindinti su Klaipėdos uosto istorija, dabartimi ir perspektyvomis.

Sugrįžus iš laivo į Jūrų technikos fakultetą, 246 laboratorijoje laivo tiltelio vizualinio treniruoklio pagalba bus tiriamos laivų ir uosto galimybės. Planuojamas laikas nuo 17.30 iki 20.00 val.

Rugsėjo 22 d.

Botanikos sodas (Kretingos g. 92)

11-12.30  val. Paskaita-ekskursija „Augalų spalvos rudenį“.

12.30 -13 val. Paskaita „Lietuvos botanikos sodai: ar viską apie juos žinome?

14-15 val. Seminaras-paroda „Kvapiosios žolelės ir rudens gėrybės“.

15-17 val. Pokalbiai prie laužo „Mokslininkų gyvenimo etiudai“.

Rugsėjo 23 d.

Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institutas (H. Manto 84, Humanitarinių mokslų fakultetas 212, 213 auditorijos)

16-20 val.Eksperimentinė archeologija. Zooarcheologinės medžiagos ir jos pritaikymo priešistorės moksliniuose tyrimuose demonstravimas.

Botanikos sodas (Kretingos g. 92)

12-16 val. Moksleivių piešimo konkursas „Mano svajonių sodyba“, vertinimas, apdovanojimai.

Jūrų technikos fakultetas (Bijūnų g. 17)

15-20 val. Robotukų varžybos, bus paruošti stendai ir multimedija, per kurią bus rodomi filmukai, nuotraukos apie robotukus, t.y. kaip jie buvo konstruojami, kaip jie veikia ir pan., bei įspūdžiai iš praėjusių robotų čempionatų.



Šiame straipsnyje: Tyrėjų naktis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių