Klaipėdos universiteto Psichologijos mokykloje – moksleivių antplūdis

Vos prasidėję specialūs Klaipėdos universiteto (KU) Psichologijos mokyklos užsiėmimai, skirti uostamiesčio moksleiviams – susilaukė ažiotažo. Uostamiesčio jaunimas įrodė, kad domėjimasis psichologija jiems nesvetimas.

Susidomėjimas – milžiniškas

KU Psichologijos katedra ir Psichologinės pagalbos centras kviečia 10–12 klasių moksleivius prisijungti prie teorinių bei praktinių užsiėmimų, kurie gali būti naudingi ne tik gilinantis į žmogaus emocinę savijautą, bet ir praversti ateityje, renkantis profesiją.

Pirmąjį užsiėmimą "Emocinis intelektas ir intelekto koeficientas" vedusi KU Psichologinės pagalbos centro vedėja ir Psichologijos katedros lektorė Diana Būtienė pasakojo, kad ankstesniais metais jau buvo suorganizuoti du šios psichologijos mokyklos ciklo etapai.

"Aula Magna" auditorijoje susirinkdavo apie tris šimtus moksleivių. Būdavo, kad jie sėdėdavo ant laiptų, nes nebelikdavo laisvų vietų. Ankstesnė patirtis rodo, kad šia mokykla kyla labai didelis susidomėjimas. Lapkričio 23 d. mano paskaitoje lankėsi daugiau nei 260 moksleivių", – kalbėjo D.Būtienė.

Gelbsti karjerai

Pasak jos, bus organizuojamos dar septynios paskaitos, kurios vyks septynis savaitgalius.

"Užsiėmimai prasidėjo lapkričio pabaigoje ir baigsis gegužės mėnesį. Paskaitos vyks maždaug kas tris savaites. Be to, pernai atidarėme naują laboratoriją. Ten galima vertinti įvairias psichologines ir psichofiziologines savybes. Laboratorijoje dirbantis vaikinas puikiai išmano šią sritį: užsiima su moksleiviais, nuveda juos į laboratoriją, parodo, kaip viskas veikia.

Moksleiviai gali savo kailiu išbandyti naują ir modernią pasichologinių tyrimų įrangą ir daugiau sužinoti apie save", – pasakojo lektorė.

Užsiėmimai bus organizuojami Klaipėdos universiteto psichologinių tyrimų laboratorijoje (Pedagogikos fakultetas, S.Nėries g. 5, 238 a.). Planuojama surinkti tris grupes – kiekvienoje ne daugiau kaip16 žmonių. Registruotis galima iki balandžio 1 d. el. paštu psk.pf@ku.lt.

Pašnekovės įsitikinimu, Psichologijos mokyklos tikslas – patenkinti susidomėjusiųjų psichologija smalsumą, padėti moksleiviams suprasti save ir kitus ir pritaikyti psichologijos žinias kasdienybėje, planuojant savo karjerą ar ruošiantis psichologijos studijoms.

Nemokamus užsiėmimus, kurie vyksta šeštadieniais nuo 10 iki 13.30 val., ves Klaipėdos universiteto Psichologijos katedros dėstytojai. Dalyvavusiems ne mažiau kaip šešiuose užsiėmimuose bus išduodami KU pažymėjimai.

Padės kurti santykius

D.Būtienė teigė, kad moksleiviams siūlomi užsiėmimai atneša visapusiškos naudos. "Manau, vaikams visada yra įdomu, kur ir ką studijuoti ir apskritai, ką gyvenime gali veikti su šia specialybe. Moksleiviams – tai labai naudinga ir svarbi informacija. Jaunus klaipėdiečius prisijungti prie Psichologijos mokyklos skatina du pagrindiniai dalykai: noras išmokti bendrauti ir pažinti save. Pastebiu, kad mums to labai trūksta. Žmonės yra ištroškę kokybiškų santykių, bet nežino, kaip juos sukurti. Psichologija – vienas iš būdų tai išspręsti", – kalbėjo lektorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių