Klaipėdos universitetui – sveikinimų lavina

Ketvirčio amžiaus sulaukęs Klaipėdos universitetas (KU) pakvietė į šventinį vakarą Koncertų salėje. Oficialiam renginiui gyvasties suteikė nuoširdūs susirinkusiųjų sveikinimai ir pajuokavimai. KU jubiliejaus proga pasveikino gausus būrys kitų šalies universitetų rektorių.

Penktadienį universiteto akademinė bendruomenė minėjo savo 25-metį. 1991-ųjų sausio 1 d. įkurta aukštoji mokykla šiandien turi kuo didžiuotis. Anot KU rektoriaus Eimučio Juzeliūno, tai ne tik miestui, bet visam regionui, šaliai svarbus įvykis. Esą pastarieji metai buvo neramūs, vyko daug permainų, tačiau tai tik įrodo, kad universitetas nebijo keistis.

"25-ąjį jubiliejų pasitikome optimizavę savo veiklą, išsigryninę stiprybes ir silpnybes, nusistatę pagrindines veiklos kryptis bei subalansavę biudžetą. Lietuvos jūriniai mokslai pasižymi tarptautine lyderyste, o tai ir yra vienas didžiausių universiteto tikslų", – sakė rektorius.

Į šventinį vakarą atvyko kitų Lietuvos universitetų rektoriai, jų buvo net trylika. Taip pat susirinko gausi universiteto bendruomenė, verslo, Seimo, Vyriausybės atstovai, kurie savo darbais ir palaikymu prisidėjo prie KU atsiradimo ir augimo.

Svečiai linkėjo klestėti, įveikti negandas, išugdyti kuo daugiau jaunų talentų. Nuskambėjo Prezidentės Dalios Grybauskaitės, ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus atsiųsti sveikinimai.

Anot miesto mero Vytauto Grubliausko, ketvirtis amžiaus aiškiai parodė, kad klausimas, ar Klaipėdai reikia universiteto, šiandien neturi prasmės. Jo žodžiais, svarbiausia kalbėtis apie tai, koks jis turi būti. Meras šmaikštaudamas pabrėžė, kad savo "Alma Father" laiko KU profesorių Stasį Vaitekūną, kuriam iki šiol yra dėkingas už suteiktas žinias.

Pasibaigus sveikinimams, susirinkusieji giedojo akademinį himną "Gaudeamus". Po jo KU Menų akademijos studentai ir absolventai, tarptautinių ir nacionalinių konkursų laureatai kartu su Klaipėdos koncertų salės kameriniu orkestru, vadovaujamu Mindaugo Bačkaus, susirinkusiesiems padovanojo išskirtinį koncertą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikinimai

Sveikinimai portretas
Puikus renginys tik studentų matyt niekas nekvietė, nes jų nebuvo, nebent tie, kurie ant scenos pasirodė, kad rimtus dėdes palinksmintų... Meras vos neapsiverkė, jog paskutinis gavo žodį, gerai prorektorė jį pagaliau į vietą pastątė :D t.y. į galą...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių