Klaipėdos uostas pagal krovą antras Baltijos valstybėse

Klaipėdos uostas pagal krovos apimtis Baltijos valstybėse šiais metais nusileidžia tik Talino jungtiniam uostui, kurį sudaro penki uostai, rodo pačių uostų paskelbti duomenys.

Per 11 mėnesių Klaipėdos uoste perkrauta 28,478 mln. tonų krovinių - 13,7 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Talino jungtinio uosto krova šiemet - 16,5 proc. didesnė - 33,203 mln. tonų,

Krovinių Rygos uoste padaugėjo 2,1 proc. iki 27,817 mln. tonų, Ventspilio ir Liepojos - sumažėjo atitinkamai 6,9 proc. iki 22,812 mln. tonų ir 0,3 proc. iki 3,946 mln. tonų.

Baltijos jūros rytinėje pakrantinė pagal krovos apimtis pirmauja Rusijos uostai: Sankt Peterburgo uosto krovinių apyvarta išaugo 14,0 proc. iki 53,300 mln. tonų, Primorsko naftos ir jos produktų terminalo - sumenko 2,0 proc. iki 70,712 mln. tonų.


Šiame straipsnyje: uosto krovaKlaipėdos uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

oho

oho portretas
O Lietuvoje 1-as nes turime tik viena ! Valio!

polis

polis portretas
visgi klaipedai yra kur stengtis nes latvijos uostai nors ir perkrauna maziau bed du dideli uostai perkrauna daugiau nei lietuva ar estija

to vienas

to vienas  portretas
o lietuvai daugiau ir nereikia ir nera kur ji deti dirbtini daryti lb brangu o be to pajurio ruozas ir taip mazas tai ka neuztenka kad klaidpedoj papludimiu nera nori kad neliktu nei palangoj nei sventojoj?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių