Klaipėdos uostas pristatomas kruizų parodoje Majamyje

Šią savaitę Lietuvos nacionalinė delegacija dalyvauja kasmetinėje didžiausioje pasaulio kruizinės laivybos parodoje ir konferencijoje „Cruise Shipping Miami 2011.

Lietuvą savo nacionaliniame stende (kurio plotas 18 kv. m) pristato šios Klaipėdos miesto, uosto bei kruizinio verslo įmonės: Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, „Limarko jūrų agentūra“, „Klaipėdos Mėja“, „Krantas Travel“ ir „Klaipėdos laivų remontas“.

Jau daugiau nei 25 metus paroda „Cruise Shipping Miami“pritraukia dešimtis tūkstančių lankytojų ir apie 1000 eksponentų iš daugiau nei 100 šalių. Parodos metu vykstančioje konferencijoje aptariami aktualūs kruizinio verslo klausimai, tarp kurių – kruizinės laivybos dabartis, ateitis bei iššūkiai, aplinkosauga, laivyno atnaujinimas ir plėtra, laivų statyba ir projektavimas, laive teikiamos paslaugos beitechnologijos, taip pat keleivių aptarnavimas kruiziniuose terminaluose bei šių terminalų patrauklumas.

Lietuvos nacionalinis stendas šiais metais bus tradiciškai ne tik tautiškas, bet ir modernus, akcentuojant Klaipėdą kaip šiuolaikišką, modernų uostą ir miestą. Taip pat parodos lankytojams bus pristatytos Klaipėdos uosto kruizinių paslaugų inovacijos, kruiziniams keleiviams siūlomų ekskursijų maršrutai, infrastruktūra. Kaip ir kasmet delegacijos nariai yra parengę naujų specialiai šiai parodai skirtų leidinių, suvenyrų bei lietuviškų tautinių vaišių.

Pagrindinis dalyvavimo „Cruise Shipping Miami 2011“tikslas – skatinti kruizinę laivybą į Klaipėdos uostą, atskleidžiant kruizinėms linijoms, kelionių agentūroms ir potencialiems keleiviams Klaipėdos regiono patrauklumą, informuojant juos apie naujas turizmo paslaugas, Klaipėdos uosto infrastruktūrą, uosto rinkliavų nuolaidų kruiziniams laivams sistemą.

Preliminariais duomenimis, 2011 metais į Lietuvos uostamiestį atplauks 37 kruiziniai laineriai, t. y. šiek tiek mažiau nei praėjusiais metais, kai Klaipėdą aplankė 45 laivai ir 35 tūkst. 201 kruizinis keleivis. Šiais metais uostamiestyje apsilankys penki didieji laineriai (daugiau kaip 200 m ilgio) bei inkarą mūsų pakrantėje pirmą kartą išmes du kruiziniai laivai: tris kartus planuojantis atplaukti 290 m ilgio „Costa Pacifica“ ir šešis kartus apsilankysiantis iki tol pietryčių Azijos regione plaukiojęs 133 m ilgio „Seabourn Pride“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių