Klaipėdos uostas pristatomas Majamyje

Kovo 16-19 dienomis jau 6-ąjį kartą Lietuvos nacionalinė delegacija dalyvauja didžiausioje pasaulio kruizinės laivybos parodoje ir konferencijoje „Seatrade Cruise Shipping Convention 2009“ Majamyje (JAV). Lietuvą savo nacionaliniame stende (kurio plotas 18 kv. m) pristatys šios Klaipėdos miesto, uosto bei kruizinio verslo įmonės: „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija“, VšĮ „Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras“, bendrovės „Limarko jūrų agentūra“, „Klaipėdos Mėja“ ir „Klaipėdos laivų remontas“. 

Paroda „Seatrade Cruise Shipping Convention“, pritraukianti daugiau nei 11 tūkst. lankytojų ir apie 1000 eksponentų iš daugiau nei 117 šalių, šiais metais minės savo 25 metų jubiliejų. Parodos metu vykstančioje konferencijoje bus aptariami aktualūs kruizinio verslo klausimai, tarp kurių - kruizinės laivybos ateitis bei iššūkiai ekonominio sunkmečio laikotarpiu, laivų statyba ir projektavimas, laive teikiamos paslaugos bei technologijos. 

Lietuvos nacionalinis stendas bus įrengtas marinistine ir folklorine tematika, jame parodos lankytojams bus pristatytos Klaipėdos uosto kruizinių paslaugų inovacijos, kruiziniams keleiviams siūlomų ekskursijų maršrutai, infrastruktūra. Kaip ir kasmet delegacijos nariai yra parengę naujų specialiai šiai parodai skirtų leidinių, suvenyrų bei lietuviškų tautinių vaišių. 

Pagrindinis dalyvavimo „Seatrade Cruise Shipping Convention 2009“ tikslas - skatinti kruizinę laivybą į Klaipėdos uostą, atskleidžiant kruizinėms linijoms, kelionių agentūroms ir potencialiems keleiviams Klaipėdos regiono patrauklumą, informuojant juos apie naujas turizmo paslaugas, Klaipėdos uosto infrastruktūrą, uosto rinkliavų nuolaidų kruiziniams laivams sistemą. 

Preliminariais duomenimis, 2009 metais į Klaipėdos uostamiestį atplauks 63 kruiziniai laineriai ir apie 40 000 kruizinių keleivių. Šiais metais uostamiestyje apsilankys ypač daug didžiųjų (daugiau kaip 200 m ilgio) laivų - net 22 didieji laineriai. Be to, 2009 metais mūsų uostamiestyje inkarą išmes 8 kruiziniai laivai, kurie čia lankysis pirmą kartą. Planuojamas 2009 m. kruizinės laivybos sezonas, palyginti su 2008 metų sezonu, ypač džiuginantis, atsižvelgiant į lėtėjančią pasaulio ekonomiką.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių