Klaipėdos uoste - degalų kolonėlė jachtoms

Klaipėdos uosto vidinėje akvatorijoje įrengta degalų kolonėlė pramoginiams kateriams ir jachtoms - tai pirmasis toks įrenginys uoste.

Pasak bendrovės "Klaipėdos laivų remontas" generalinio direktoriaus Alvydo Butkaus, degalų kolonėlė įrengta kruizinių laivų terminalo vidaus baseine. Taip patogu bus priplaukti didesnėms jachtoms ir kateriams. Kolonėlė pajėgi aprūpinti degalais visus pramoginius laivus, kurie nuolat švartuojasi Klaipėdos pilies uoste, ir užsienio laivus.

Į degalų kolonėlę ir visą reikiamą infrastruktūrą investuota apie 250 tūkst. litų, ketvirtadienį informuoja dienraštis "Lietuvos žinios".

Iki šiol pramoginių laivų savininkai patys atsiveždavo degalų nedideliuose induose.

Per regatas degalų buvo galima prisipilti iš specialaus automobilio. "Konteinerinė kolonėlė pagaminta Lietuvoje. Degalais prekiaus visus reikiamus leidimus ir dvidešimties metų patirtį turinti uostamiesčio bendrovė "Gindana", - teigė A.Butkus.

Šiemet, sumažėjus atplaukiančių kruizinių laivų, bendrovė planuoja gauti 13,5 mln. litų pajamų. Tai beveik 900 tūkst. daugiau negu pernai, tačiau 2 mln. litų mažiau nei geriausiais per pastarąjį dešimtmetį 2008 metais. Planuojama daugiausia uždirbti iš laivų remonto - 8,3 mln. litų, o iš laivų priėmimo numatoma gauti per 3,4 mln. litų pajamų.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jachtuservisas.com

jachtuservisas.com portretas
o kuras bus beakcizis kaip europoje?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių