Klaipėdos uoste iškils mažųjų ir pramoginių laivų prieplauka

Antradienį Klaipėdos uosto direkcija ir įmonė „Josef Mobius Bau-Aktiengesellschaft“ pasirašė sutartį dėl mažųjų ir pramoginių laivų prieplaukos statybos Kairių gatvėje 17.

Prieplaukos statyba bus skaidoma į keturis etapus. Pirmojo etapo metu bus įrengti apsauginiai molai, antrojo - krantinės, trečiojo - gilinama akvatorija ir atliekami farvaterio formavimo darbai. Paskutiniojo etapo metu bus įrengti  tilteliai ir švartavimo sistema.

Šių darbų, kuriuos planuojama atlikti per 30 mėnesių nuo sutarties pasirašymo dienos, vertė – 38, 5 milijonų litų.

Teigiama, kad naujoji prieplauka leis užtikrinti saugų ir tinkamą jachtų, katerių, valčių ir kitų mažųjų laivų švartavimąsi bei navigaciją, o tai aktualu kiekvienam uostui.

Naujoji prieplauka iškils pietinėje uosto dalyje, toliau nuo esamo laivybos kanalo. Todėl mažiesiems laivams plaukiant į Kuršių marias nereikės kirsti intensyvios navigacijos laivybos kanalo ir keltų apsisukimo rato. 11 hektarų bendrojo ploto prieplauka, tikimasi, pritrauks ne tik Lietuvos laivų savininkus.

Numatomų statybos darbų apimtys: šiaurinio ir pietinio apsauginių molų ilgis – 656,4 m, bendras krantinės kordono linijos ilgis – 595,6 m, pagrindinės krantinės ilgis – 396,2 m, orientacinis iškasamo grunto kiekis 300 000 kub. m.

Ši 400 vietų mažųjų (iki 8 m ilgio) ir pramoginių laivų prieplauka bus iš dalies finansuojama iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Rinkliavos iš laivų joje nebus renkamos.

Taip pat planuojama, kad prieklaukoje įsikurs buriavimo mokykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazkoks

kazkoks portretas
nesusipratimas,"rinkliavos is laivu nebus renkamos",Lietuvoj taip nebuna,tikriausia isivele klaida?

emigrant

emigrant portretas
Va kaip! O as maniau, kad jau nebera is ko pinigu nuplauti! Ostapas Benderis tik nervingai ruko :)))))

wehrmacht

wehrmacht portretas
o kaip su Sventosios uosto 4000000lt.,kur jie juroje maudosi ar kieno kiseneje,vagys siaubia Lietuvoje viesai,o runkeliai dziaugiasi kasiu,soka ir dainuoja,bezdzioniu tiltas Rusneje nugarmejo i vandeni,vel 1000000lt,kur vanduo ten Lietuvos vagys...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių