Klaipėdos uoste sulaikyta vogta vištiena

Pakrančių apsaugos ir Šiaulių rinktinių pasieniečiai naktį iš šeštadienio į sekmadienį Klaipėdos uoste sulaikė mikroautobusą, kuriuo du uostamiesčio gyventojai gabeno tris tonas, įtariama, vogtos vištienos.

Apie vidurnaktį iš šeštadienio į sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai kartu su Šiaulių rinktinės operatyvininkais Klaipėdos uosto teritorijoje, Naujojo uosto gatvėje, sustabdė krovininį mikroautobusą „Iveco Daily“.



Jį vairavo 53 metų klaipėdietis, kartu vyko ir 46 metų uostamiesčio gyventojas. Patikrinę automobilį pasieniečiai jame aptiko 200 dėžių po 15 kg šaldytų vištų šlaunelių ketvirčių, iš viso tris tonas.

Vyrai jokių krovinio dokumentų neturėjo. Pirminiais duomenimis, vištiena, įtariama, buvo pavogta iš vienos uždarosios akcinės bendrovės uoste esančio sandėlio.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baudžiamajame kodekse už tai numatyta bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešių metų.

Sulaikytą vištieną pasieniečiai grąžino savininkams, o sulaikytus klaipėdiečius uždarė į areštinę. Automobilis, kuriuo gabentas krovinys, saugomas VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje. 


Šiame straipsnyje: vogti daiktai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių