Iš Klaipėdos uosto - atsiprašymas dėl triukšmo

Uosto direkcijai su Josef Mobius Bau-Aktiengesellschaft pasirašius sutartį dėl krantinių Nr. 8 ir Nr. 9 rekonstrukcijos, šiuo metu vykdomi naujų fasadinių krantinės sienų statybos darbai – kalami plieniniai įlaidai. Darbų metu naudojama galinga kalimo įranga, kuri neišvengiamai sukelia triukšmą ir vibraciją.

Uosto direkcija bei rekonstrukcijos darbus prie bendrovės „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KLASCO) nuomojamų krantinių Nr. 8 ir Nr. 9 atliekantys statybininkai atsiprašo kaimynystėje gyvenančių bei dirbančių miestiečių už triukšmo sukeliamus nepatogumus.

2011 m. birželio 7 dieną statybų rangovo užsakymu nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Klaipėdos skyrius atliko akustinio triukšmo matavimus bendrovės „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KLASCO) teritorijoje ir gyvenamojoje bei visuomenės paskirties aplinkoje. Matavimai atlikti 7 vietose ir tik 1 vietoje (pačioje įmonės teritorijoje, ties krantine Nr. 9, kur ir vyksta rekonstrukcijos darbai) triukšmingumas šiek tiek viršijo nustatytas normas.

Statybų rangovas yra sutelkęs visas pajėgas, kad darbai būtų atlikti kuo sparčiau, tačiau pagal numatytą darbų grafiką kalimo operacijos turėtų būti baigtos tik vasaros pabaigoje. Darbo dienomis kalimo darbai pradedami 7.00 val. ryte ir stabdomi vakare nuo 18.30 val. Poilsio ir švenčių dienomis minėti darbai vyksta nuo 9.00 val. iki 18.30 val.

Bet yra atsižvelgiama į individualias situacijas ir ieškoma kompromisų. Pavyzdžiui, kad nebūtų trukdoma mokiniams, kalimo darbai buvo sustabdyti valstybinio egzamino metu.

Krantinių Nr. 8 ir Nr. 9 rekonstrukcija, kuri kainuos daugiau nei 24 mln. litų, yra tik dalis viso Klaipėdos uosto plėtros plano. Naujos uosto krantinės, kurių bendras ilgis yra 255 m (krantinės Nr. 8 ilgis – 90 m, krantinės Nr. 9 – 165 m) bei uosto akvatorijos prie krantinių pagilinimas iki 14,5 m, kad būtų galima aptarnauti 13 m grimzlės laivus, leis sustiprinti Klaipėdos uosto pozicijas konkurencinėje kovoje su kaimyniniais uostais. Bus pritraukta daugiau krovinių, transporto bei logistikos sektorių įmonėse bus išlaikytos darbo vietos, galbūt net sukurta naujų, darbuotojai turės darbo, o šalies biudžetas pasipildys papildomomis pajamomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
o kada atsiprašys "šiukšlinės", nuo pusės penkių ryto keldamos didžiausią triukšmą - konteinerių mėtymą, svo važiavimu drebindamos taip, kad net signalizacijos pradeda veikti? Ar joms negalioja potvarkis, kad iki 6 ryto negalima triukšmauti?

rita

rita portretas
Melagiai...naktimis ,rytais kala, mala...kai tikrintojai dar miega..

jo

jo portretas
tai ir nenaudokit jos 23.30 arba 04.30val. Is lovos iskrist gali, kai pradeda grezti tas greztuvas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių